„Taanilt saadud kaotusest rääkides jõuame jutuga lõpuks ikkagi sinna, et nende väravavaht Mike Trolle oli väga hea. Meie realiseerimine paraku mitte. Esimese kolmandiku mängisime liiga passiivselt, aga see ei otsustanud mängu, sest 0:1 oli täiesti söödav seis,“ selgitas Lall. „Kui teise kolmandiku järel oli seis 1:1, oli ilmselt vähe neid, kes uskusid, et Taani võib selle mängu võita ilma midagi muutamata. Nad ei muutnud, aga võitsid ikkagi, sest karistasid ära meie vead.“

Eesti võitis pealevisete arvestuse 64:18, kusjuures Taani väravavaht Trolle tegi kohtumise jooksul 40 tõrjet (22 Eesti viset blokeerisid Taani kaitsjad). „Kui üks-kaks posti tabanud viset läinuks sisse, olnuks see meie jaoks piisav. Olen rahul, et meeskond ei andnud alla, vaid võitles ja ohustas vastase väravat lõpuni. Aga kaotus on muidugi valus,“ rääkis Lall.

Neljapäeva õhtul kohtub Eesti Kanadaga, kes jäi kaheksandikfinaalis 2:7 alla Saksamaale. Kohtumise võitja mängib reedel 9. ja kaotaja 11. kohale. Eesti meeskond läheb matšile selge favoriidina, sest 2016. aasta MM-finaalturniiril mindi Kanadaga vastamisi kaheksandikfinaalis ja võideti 16:4. Ei ole põhjust arvata, et jõudude vahekord oleks ülearu muutunud.

„Kuigi hinnanguliselt võiks vahe Kanadaga olla suur, siis tegelikult maksab ainult võit. Marginaali me eraldi püüdma ei lähe. Tähtis on mängijad pärast pettumust heale lainele tagasi saada ja usun, et sellega probleeme pole, sest kõik nad on MMi nimel kaks aastat vaeva näinud. Need mängud sellel turniiril on igale saalihokimängijale pidupäev. Kaks viimast mängu on väga tähtsad ka põhjusel, et 9. koht annaks meile järgmisel MM-valikturniiril parema asetuse,“ rääkis Lall.

Eesti - Kanada kohtumine algab neljapäeval Prahas Eesti aja järgi kell 19.30. Teises paaris lähevad vastamisi Slovakkia ja Austraalia. Nende kahe mängu võitjad mängivad reedel 9. ja kaotajad 11. kohale. Eesti saalihokimeeskond jäi MMil viimati üheksa parema seast välja 2006. aastal, kui saadi 11. koht.