Rogainipäeva ühe korraldaja Kristi Parro sõnul on Aegviidus startijaile vabad veel üksikud kohad ning ta julgustas registreeruma eelkõige Nõval, Lahemaal, Kiidjärvel, Pärnu külje all Reius ning Ida-Virumaal Kurtna järvede ümbruses toimuvale orienteerumismatkale. „Aegviitu ja Kiidjärvele tulijail soovitame kasutada rongi, sõidugraafikud sobivad kenasti võistluse algus- ja lõpuajaga,“ lisas ta.

Rogainipäeva start antakse kõikjal kell 12, vahetult enne seda jagatakse osalejatele kaart, kuhu on märgitud 20 kontrollpunkti. Võistluse käigus tuleb metsast kolme tunni jooksul üles leida võimalikult palju erisuguse väärtusega kontrollpunkte. Distantsi pikkuse ja läbitavad punktid valib iga võistkond vastavalt oma võimetele. Kõige suurema punktisumma kogunud võistkondi premeeritakse RMK metsamaja kasutusõigusega. Kõikides kontrollpunktides jagatakse infotahvlitel ka veidi metsatarkust.

Kontrollpunktide läbimise kinnitamiseks kasutatakse võistkonna ühe liikme nutiseadmesse tõmmatud mobiiliorienteerumise äppi MOBO. “Eesti arendaja tehtud tasuta MOBO mobiilirakendusega loetakse igas kontrollpunktis olevat unikaalset QR-koodi ja see annab kiire ülevaate võistlustulemustest,” kommenteeris Tallinna orienteerumisklubi TA OK eestvedaja ja rogainipäeva üks korraldaja Lauri Leppik. Rahulikuma loomuga kulgejad võivad siiski piirduda ka vaid paberist kaardi abil kontrollpunktide otsimisega. Sellisel juhul ei lähe kontrollpunktide läbimisel saadavad tulemused lihtsalt edetabelisse kirja.

RMK rogainipäevast osavõtt maksab 5 eurot ühe inimese kohta. Allameetrimehed saavad seiklusmatkale tasuta. Osalustasu sisaldab raja kaarti ning võistluse lõppedes sööki-jooki. Matkale on oodatud ka kõik hästi käituvad lemmikloomad, neidki ootab pärast võistlust kõhutäis.

Rogainipäeva korraldab RMK koostöös heade partneritega, kelleks on Tallinna orienteerumisklubi TA OK, OK Põlva Kobras, OK Rakvere, seiklusspordiklubi X-TEAM, MTÜ Aktiivikeskus ja orienteerumisklubi West. Rogainipäev lõpetab 11.-17. maini kestva Eestimaa orienteerumisnädala. Lisainfot võistluse kohta saab aadressilt www.rmk.ee/rogain.

RMK on Eesti riigile kuuluva metsa ja teiste mitmekesiste looduskoosluste hoidja, kaitsja ja majandaja. RMK teenib riigile metsa majandades tulu, kasvatab metsauuendusmaterjali ja korraldab metsa- ja looduskaitsetöid. Lisaks loob RMK looduses liikumise võimalusi oma puhke- ja kaitsealadel ja kujundab loodusteadlikkust. RMK koosseisu kuuluvad ka Sagadi metsakeskus, Elistvere loomapark, Tartu puukool ning Põlula kalakasvatuskeskus. RMK-s töötab üle 700 inimese, riigimetsas tööd saavate inimeste arv ulatub aga 5000-ni.