Kahel viimasel MMil võidutsenud Albegov loobus Houstonisse sõitmast üsna viimasel hetkel. Mitteametlikke teid pidi jõudis Eesti tõsteliitu esialgne info, et ta on dopingukontrollis vahele jäänud. Nüüd tundub, et nii see siiski ei ole. Igatahes näib, et võistluskeeldu ei ole.

"Ta võistleb järgmisel kuul Groznõis Presidendi Cupil,“ kergitas lõppenud MMil üliraskekaalus maailmarekordi püstitanud venelane Aleksei Lovtšev võistlusjärgsel pressikonverentsil veidi saladuseloori. „Otsustati, et mina tulen MMile ja tema on meeskonna liider Presidendi Cupil. Ta on endiselt tugevaim mees maamunal!"

See seletus kõlab siiski veidi kummaliselt. Miks peaks keegi heast peast loobuma aasta tähtsaimast võistlusest? Loomulikult saanuks Venemaa MMil välja panna ka kaks üliraskekaallast. Eestlase jaoks on see uudis üsna oluline, sest kui Albegov stardib ka Rio olümpial, on meie pronksimehel üks hirmkõva konkurent juures.

Teine küsimärk on hiljuti põlve vigastanud ja operatsioonil käinud iraanlasest olümpiavõitja Behdad Salimi Kordasiabi. Kas ta võib Rio ajaks taastuda? Temagi on ekstraklassi tõstja. "Imesid on ennegi juhtunud. Iseküsimus, millisesse vormi ta olümpiaks jõuaks," lausus Seim.

Eesti esitõstja loobus Presidendi Cupist, kuna ei leidnud Groznõisse lendamiseks normaalseid lende – 152kilosele mehele on 17tunnine reis tarbetult kurnav pingutus.