Tihti on needsamad lapsed ka ise narkosõltlased, kes magavad teede ääres ja kerjavad möödujatelt raha. Suurema krõbiseva lootuses liitutakse tihtipeale mõne narkojõuguga, tüdrukud kalduvad prostitutsioonile.

Suurpuhastus viiakse läbi Copacabana ja Maracana linnaosades, kus toimuvad olümpia põhisündmused. Tänavatel hulkuvad lapsed kas vahistatakse või kaotatakse nad ära muul viisil, kirjutab Newsweek meetodeid täpsustamata.

Ning see ei kehti vaid paari või kümne lapse kohta, vaid kodust välja visatud noori on Rio tänavatel tuhandetes.

"Valitsusel on olümpiaks tohutu plaan, kuhu kaasatakse politsei ja sõjavägi. Eesmärk on ala puhtaks teha, sinna mitte ühtegi vaest inimest lasta ja tagada, et lapsed tänaval ei hulguks. Kõik peab ilus välja nägema," ütles organisatsiooni Happy Child International advokaat Daniel Medeiros, kes töötab Recife linna tänavatüdrukute varjupaigas.

"Nad üritavad näidata, et Brasiilia on ohutu koht, et me oleme kenad ja õnnelikud ja kõik on korras. Aga see on üks suur vale."

Brasiilia valitsus pole püüdnudki "tänavapuhastusprogrammi" varjata. Seda õigustatakse väitega, et turistide jaoks peab linn olema ohutu. Ametlikult võetakse nad politsei poolt kinni süüdistusega "pahanduste tegemises".

Rios on viimasel ajal pead tõstnud eraturvafirmad, kes palkavad politseinikke jõukamaid linnaosi kodututest puhastama, makstes neile kuus umbes 250 dollarit. Selgusetuks jääb, kus neid aga hoidma hakatakse, sest Brasiilia vanglad on niigi ülerahvastatud.

"Teatud linnaosades, kus lapsed on tänavatel jõlkunud, on nad lihtsalt kadunud," ütles Brasiilia ajakirjanik Beth McLoughlin, kes töötab rahvusvahelises laste õiguste eest seisvas advokaadibüroos. "Valitsuse peamine soov on näidata maailmale, milline harmoonia meil siin valitseb, mitte seda harmooniat reaalselt luua."

Rio olümpiamängudeni on jäänud 102 päeva.