"Meil on hetkel uus probleem, mille me üritame lahendada koostöös valitsuse ja võimudega. Meie prioriteediks on meie sportlaste ja kõikide olümpial töötavate inimeste tervis," ütles mängude korralduskomitee pressiesindaja Mario Andrada. "Oleme kindlad, et see võitlus on võidetav ega mõjuta mänge."

Rio 2016 mängude meditsiiniosakonnadirektor Joao Granjeiro soovitab sportlastel olümpiakülas sulgeda aknad ning kasutada õhutamiseks vaid konditsioneeri. "Ühtlasi soovitan kanda sobivat riietust ning kui see peaks vajalikuks osutuma, ka sääsetõrjevahendit," sõnas ta.

Epidemioloogid on hoiatanud, et olümpiamängud võivad kiirendada Zika viiruse levimist teistesse riikidesse, kuid brasiillased on need kartused maha vaikinud väitega, et mängud toimuvad Brasiilias talvisel ajal, kui õhk on külmem ja kuivem ning sääski vähem.

Alates eelmise aasta aprillist, kui Zika viirus esimest korda Brasiilias tuvastati, on riigis sellesse nakatunud umbes 1,5 miljonit inimest. Neljal juhul viiest pole inimestel mingeid sümptomeid, kuid teistel võib esineda lihas- ja liigesevalusid ning löövet.