Just Eureni oli Nabi alistanud Londoni olümpiamängudel poolfinaalis. Palusalu mälestusvõistluste esikoha sai rootslane ilma finaalmatšita, sest Pekingi olümpia kolmas, leedukas Mindaugas Mizgaitis vigastuse tõttu finaalis maadelda ei saa.
Nabi tunnistas juba eile peale Eesti – Soome maavõistlust, et treenida pole ta peale olümpiat piisavalt palju saanud ja tänasel tugeva konkurentsiga võistlusel esikohta püüda on raske.

Kuni 96 kiloste meeste seas maadlesid viis osalejat omavahel läbi. Kõik kohtumised ja ühtlasi ka kogu võistluse võitis olümpia kaheksas mees Ardo Arusaar. Heas vormis eestlane alistas muuseas ka selle aasta juunioride maailmameistri, leeduka Vilius Laurinaitise.

Kõige enam osavõtjaid (11) oli kaalukategoorias kuni 84 kilo, kus Alo Toom finaalis kindlalt soomlase Antti Hakala alistas. Samas kaalukategoorias esindas eile Eestit maavõistluses Soomega Eerik Aps, kes seljavigastuse tõttu täna ei maadelnud.

Eestlased said selle aasta Palusalu mälestusvõistlustelt ka kolmanda esikoha, sest kuni 66 kiloste meeste seas oli parim Argo Mitt.

Teiste kaalude võitjad: Nikita Masjuks (Läti, -66 kg), Tigran Petrosjan (Venemaa, -60 kg), Esa Uimonen (Soome, -68 kg), Aleksandrs Višnakovs (Läti, -74 kg).