Parima idaeurooplasena hoiab Pill veebruari lõpu seisuga 90. kohta, mis on Eesti takistussõidu ajaloo parim tulemus, teatas Eesti Ratsaliit.

Ratsaliidu peasekretäri Siim Nõmmoja sõnul on see veel kord tõenduseks, et võistluspaar Rein Pill ja tema ratsu A Big Boy on tõsised kandidaadid, kes esimese Eesti võistluspaarina võiks osaleda Londoni olümpiamängudel. Tema teatel on esisajas, kuid madalamal positsioonil, eestlastest ühe korra varem figureerinud vaid Gunnar Klettenberg.

Eesti takistussõitjatest on tänavu maailma reitingupunkte kogunud 15 sportlast. Gunnar Klettenberg asub täna 206., Urmas Raag 224., Tiit Kivisild 300. ja Hanno Ellermann 333. positsioonil.

Rein Pill on aasta jooksul Rolex Rankingu edetabelisse punkte andvatest võistlussõitudest võitnud 5 ning jõudnud 12 korda esikolmikusse. Parimad tulemused on Pill saavutanud hobusel A Big Boy.

Rolex Rankingu edetabelit juhib Pekingi olümpiavõitja kanadalane Eric Lamaze, talle järgnevad paljude tiitlitega pärjatud mullune Maailma karikavõitja USA päritolu sakslanna Meredith Michaels-Beerbaum ja sakslane Marcus Ehning.