Pärnatiga Hiinas viibiv treener Raul Kivilo: „Võistluse tulemus näitab Reena hetkevormi. Selle kevade tulemuste tase ja keskmine on võrreldes eelnevate aastatega parenenud. Kuu aja pärast toimuvad Euroopa meistrivõistlused ja siis on seis kindlasti parem. Lihtne ei saa olema, aga tuleb uskuda sellesse, mida teeme.“

Eelringis 621 punktiga 62. asetuse teeninud Reena Pärat kohtus 51. asetusega Farida Tukebayevaga (KAZ). Vastane läks tuulistes oludes 5:1 juhtima, kuid Pärnat viigistas 5:5. Ümberlaskmisel lasi Pärnat kollasesse (9 punkti) ja vastane punasesse (7 punkti). Pärnat pääses sellega 56 parema hulka.

Järgmises duellis oli vastaseks kvalifikatsioonis 14. asetuse teeninud Natalia Sanchez (COL). Kuigi peale 0:4 kaotusseisu suutis Pärnat 2 seeriat viigistada, ei olnud see vastase alistamiseks piisav. Duell lõppes seisul 2:6 ja Pärnat teenis sellega MK-etapi 33. koha.

Teine MK-etapp toimub Kolumbias ja sinna Eesti koondis ei sõida. Juunikuus toimub kolmandal MK-etapil lõplik olümpiakohtade kvalifikatsiooniturniir. Enne selgitatakse kolm individuaalset kohta veel maikuus Euroopa meistrivõistlustel, kuhu Eesti läheb kaheksa sportlasega.