Eile toimunud kvalifikatsioon andis kolmele eestlannale üsna madalad asetused. Pärnati asetus oli 92., esimese duelli vastane Jager oli 21. asetusega. Pärnat läks 4:0 juhtima, millele Jager vastas kahe tugeva seeriaga ning viigistas 4:4. Tugevate tuulepuhangutega lasid mõlemad laskurid otsustava seeria esimesed nooled sinisesse – Jager 6 ja Pärnat 5 silma. Sellele järgnesid Jageri kaks kiiret lasku – 9 ja 9. Taanlaste jaoks oli tegemist üsna hea seisuga, mida saanuks rikkuda vaid Pärnati 10-10. Ja just seda Pärnat suutis. Sellega tagas ta endale võidu maailmameistri üle ja pääsu 56 parema hulka.

Maailmameister kommenteeris oma ootamatut kaotust World Archery’le: "Tuul kavaldas mu üle. Mul õnnestus peale kahte kaotusseeriat viigistada, kuid siis oli juba liiga hilja."

Ühtlasi rikkus Pärnat sellega Jageri võimaluse kindlustada juba koht sügiseses MK-finaalis.

Teises duellis kohtus Pärnat USA laskuri Mackenzie Browniga (69. asetus). Pärna läks 4:0 juhtima, kuid USA laskuril õnnestus seeria viigistada. Juhtides 5:1 lasi Pärnat ideaalse 10-10-10 seeria ja võitis vastast 7:1, tagades pääsu 32 parema hulka.

Pärnati komanda duelli vastane oli Guendaline Sartori Itaaliast (60. asetus). Väga tasavaägine duell jõudis 5:5 seisuni. Ümberlaskmisel tabasid mõlemad laskurid kollast, kuid Sartori oli siiski täpsem ja võitis duelli. Pärnat lõpetas võistluse 17. kohal, Sartori võitis ka järgmise duelli ja lõpetas 7. kohal.

Pärnati kommentaar tänasele laskmisele: "Täna oli tuulega väga põnev lasta. Olen rahul, et suutsin just vajalikel hetkedel tabada kümmet. Nendel seeriatel, mis just duelli võidu otsustasid. Viimasel ümberlaskmisel oli vastane lihtsalt täpsem."

Laura Nurmsalu (95. asetus) saavutas esimeses duellis mehhiklanna Alejandra Valencia (18. asetus) vastu 7:3 võidu, kuid pidi 56 hulgas tunnistama kolumblanna Maira Alejandra Sepulveda (66. asetus) 4:6 paremust. Lõppkohaks jäi elu esimesel MK-etapil osalenud Nurmsalule 33.

Siret Luik kohtus kohe esimeses duellis esimese MK-etapi võitnud Elena Richteriga (15. asetus) ja kaotas 1:7, lõpetades etapi 57. kohal.

Treener Raul Kivilo oli naistega rahul: "Hea meel, et kõik kolm näitasid täna tunduvalt paremat vibulaskmist kui eile. Reena 17. koht annab ka väärtuslikke maailmareitingupunkte."