Eesti esireket Raul Must alustas võistlust kvalifikatsiooniturniirilt, et jõuda põhivõistlusele 32 parema üksikmängija hulka. Esimeses ringis sai Must raske võidu tasavägises mängus taanlase Joachim Perssoni vastu 19:21, 22:20, 21:14, seejuures tuli Mustal teises geimis päästa ka üks matšpall.

Persson, kes praegu on maailma edetabelis langenud Mustast paarkümmend kohta tahapoole, on tugeva klassiga mängija, kes kuulunud ka maailma edetabelis esikümnesse. Teises ringis oli Musta vastaseks samuti Taani esindaja Rasmus Messerschmidt, kelle üle võit tuli mõnevõrra kergemini 21:16, 21:12.

“Olen põhiturniirile jõudmisega väga rahul. Siin on koos kõik maailma parimad ja koht põhiturniiril näitab kuulumist maailma tippude hulka. Samas olen eelmise nädala Hollandi maailmakarika turniirist veel väga väsinud. Sealse finaali ja tänase võistluse vahele jäi vaid üks päev taastumiseks. Esimene mäng Perssoniga oli väga raske ja kulutas palju energiat”, hindas Must tänast võistluspäeva.

Kahe võiduga kindlustas Must pääsu põhiturniirile, kus teda ootab sulgpalli maailma legend Lin Dan Hiinast. Mustale on see karjääri jooksul esimene kohtumine kahekordse olümpiavõitja ja viiekordse maailmameistri Lin Daniga.

“See on suurepärane võimalus end maailma ühe parima vastu proovile panna. Samas annan endale aru, et eelmise nädala turniir on tugeva jälje jätnud ja sajaprotsendilises vormis ma kindlasti ei ole. Lähen mängima pingevabalt ja annan endast parima”, lisas Must.

Naiste ükiskmängus Kati Tolmoff ja Laura Vana kvalifikatsioonist edasi ei jõudnud. Tolmoff pidi tunnistama maailma 41. reketi iirlanna Chloe Magee paremust 21:13, 21:16. Laura Vana kaotas Anna Thea Madsenile (BWF 56. koht) Taanist 21:12, 21:8.