Oma edukat sõitu kommenteerides sõnas Rein Pill, et A Big Boy on kasvult väike, aga suure südamega hobune, kes hüppab alati maksimaalse pingutusega. “See tähendab, et sain teha ka palju riskantsema, kuid kiirema sõidu.”

150 cm kõrguse parkuuri esimeses voorus läbisid distantsi puhtalt ja said edasi ümberhüpetele kokku 8 võistluspaari, lisaks eestlastele ja itaallasele Poola ratsapaarid Andrzej Gloskowski ja Imequyl, Aleksandra Lusina ja Castello ning Gregors Kubiak ja Omen Z. Puhtalt sõitsid ka möödunud aasta Saku Suurhalli MK-etapi võitja Raimo Aaltonen Soomest hobusel Eafons Polyfino ja Norra esindaja Ole Kristoffer Meland hobusel Brokers Plastic City.

Ümberhüpetel sõitsid distantsi puhtalt neli sportlast, Pill, Kivisild, Gaudiano ja Aaltonen, ent itaallane suutis oma marsruudi kõige lühemaks teha ning selle ideaalselt läbida. Väga riskantselt lõikas kurve ka Rein Pill A Big Boyl, mis tagas teise koha, kolmandaks jäid kindlat, ent natuke tasakaalukamat sõidu teinud Tiit Kivisild ja Cinnamon.

Eesti meistrivõistluste arvestuses läks kuld Rein pillile, hõbe Tiit Kivisillale ja pronks Urmas Raagile.

Tänase võistluspäeva esimese parkuuri Prix de Tikitreiler 140 cm kõrgustel takistustel võitis Kim Krog hobusel Spit Fire Equus Rootsist, teise koha saavutas Hanno Ellermann hobusel Poncorde, kolmanda Ole Kristoffer Meland hobusel Ecu de Mieukestelt Norrast, neljanda Gunnar Klettenberg hobusel Bingo. Selle parkuuri stardis oli kokku 56 võistluspaari, kelles 10 pääsesid puhta sõiduga ümberhüpetele, kus selgitati välja võistluse võitjad.

Järgmine rahvusvaheline ratsaspordivõistlus Eestis on 3.-5. oktoobrini Saku Suurhallis toimuv MK-etapp.