Piiroja sai kolmapäevases jooksus ajaga 1.24.38 kirja 36. koha, neljapäeval oli ta ajaga 1.19.29 kolmekümne kolmas, mis viisid edasi laupäeval Läsnal toimuvasse pika raja A-finaali.

“Tegin alguses päris mitu purakat (viga orienteerumisel – toim.), sinna läksid kaduma nii mõnedki minutid. Lõpus jooksin koos ühe soomlasega, siis kulges oluliselt paremini,” ütles Raio Piiroja, kes stardib lisaks veteranide MMile ka õhtul Tallinna Orienteerumisnädala raames toimuval 100 kontrollpunkti jooksul.

Meelis Atonen oli M50-3 eeljooksus esimesel kvalifikatsioonipäeval 22. kohal, ent teisel päeval kaotas silmast läätse ning jäi A-finaalist välja.

“Esimesel päeval väga suuri vigu ei teinud, aga kaasvõistlejad oli lihtsalt kiiremad. Täna kaotasin juba esimesse punkti minnes silmast läätse. Pärast seda oli väga raske kaarti lugeda ja kaotasin palju aega,” selgitas Atonen.

Kahe päeva summas jõudsid eestlastest kvalifikatsioonivõistlusel esikolmikusse: Andreas Kraas (M35-1), Armo Hiie (M45-1), Tiit Tali (M55-4), Ülo Vainura (M70-5), Mihhail Taivere (M75-3), Heino Mardiste (M80), Merike Vanjuk (W40-1), Triin Jaaniste (W45-2), Airi Alnek (W50-2), Siiri Poopuu (W55-2), Marje Viirmann (W55-3), Mare Niitsoo (W60-3) ja Ilse Uus (M75-1).

Homme on veteranide MMil puhkepäev. Laupäevaks kolitakse Kõrvemaalt Läsnasse, kus toimuvad pika raja finaalid.

Veteranide MM orienteerumises on Eesti ajaloo suurima välisosalejate arvuga spordivõistlus. EAS-i hinnangul toob veteranide MM orienteerumises Eestisse üle 3,3 miljoni euro turismitulu.