Quebeci talitriatloni väljakuulutamine on avalikkuse hulgas tekitanud juba suurt elevust ning võistlusel osalemisest on teatanud ka näiteks endine laskesuusatamise maailmameister Sylvie Becaert ning kuuel maailmakarikaetapil poodiumile jõudnud Rene Laurent Vuillermoz.

Nii eelmainitud laskesuusaässadel kui ka teistel osalejatel tuleb Quebeci kuulsatel Abrahami tasandikel läbida esmalt 5 km lumeräätsadel, seejärel 12 km kiiruiskudel ning lõpuks 8 km murdmaasuuskadel. Ehkki sarnase formaadiga mitmevõistlust on Quebecis juba varasematelgi aastatel korraldatud, on see ITU võistluskalendris esmakordselt.

Ühes traditsioonilise triatloni populaarsuse järsu kasvuga on ITU juba ammu töötanud eesmärgiga arendada välja suvetriatloniga võrdväärselt atraktiivset taliversiooni, mis pikemas perspektiivis peaks koha leidma ka taliolümpiamängude võistlusprogrammis.

ITU president ja Rahvusvahelise Olümpiakomitee liige Marisol Casado suhtub uude triatloniformaati ja selle avaetappi igatahes suure optimismiga. „Arvestades Quebeci etapi ajalooliselt väljapaistvat võistluspaika ning kohalike mitmevõistlusorganisatsioonide suuri kogemusi, peaksid kõik eeldused triatloniajaloo uue ja eduka peatüki kirjutamiseks olema ideaalselt loodud,” prognoosib Casado.