Lisaks tiitlikaitsjale on võistlustules ka Eesti parim piljardisportlane, Denis Grabe, kes kuulub hetkel maailma tippklassi piljardimängijate hulka, ning on võitnud viimastel aastatel mitmeid tippturniire piljardis.

Samuti on võistlejate nimekirjas ka 2-kordne Eesti Meister snuukris, Rafig Adigazalov. Lisaks neile jahivad meistritiitlit veel mitmed piljardisportlased, kellel on ette näidata kõrgeid kohti turniiridelt - Mihkel Rehepapp (juunioride euroopa meistrivõistlustel 3. koht piljardis), Mark Mägi (mitmekordne medalist juunioride euroopa meistrivõistlustel piljardis ja absoluutuarvestuses meeskondlik euroopa meistrivõistluste pronks piljardis), Alexander Leitmäe (mitmekordne Eesti meistrivõistluste 2. koht snuukris).

Esimesel võistluspäeval mängitakse alagruppide mängud, kaheksandikfinaalid ja veerandfinaalid. Teisel võistluspäeval mängitakse poolfinaalid ja finaal, mis algab pühapäeval kell 18.00. Laupäeval toimuvad mängud osalejate arvu tõttu kahes võistluspaigas - Club147 snuukriklubis Tallinna kesklinnas ja Hill - Hill piljardiklubis Põhja-Tallinnas Telliskivi loomelinnakus. Poolfinaalid ja finaal mängitakse pühapäeval Club147´s.

2018. aasta Eesti meister snuukris läheb esindama Eestit veebruaris toimuvale 2019. aasta Euroopa amatööride meistrivõistlustele Israelis, mille võitja saab lisaks tiitlile ka kahe-aastase pääsme maailma absoluutsesse snuukri tippliigasse.

Föderatsiooni tegevjuhi sõnul on tulemas viimase dekaadi kõige kõrgetasemelisem siseriiklik snuukrivõistlus, kus poodiumi kohti ette ennustada on keeruline. Täiesti reaalne, et turniiril lüüakse ka üle 100-punktiseid seeriaid.