SpordiMälu projektiga alustab spordimuuseum isikustatud Eesti spordipärandi digitaalset kogumist. Muuseum salvestab videos personaalseid meenutusi ja lugusid endistelt tippsportlastelt, spordiveteranidelt, spordikorraldajatelt ja lähemalt või kaugemalt spordi- ja liikumisharrastusega seotud isikutelt ja kõigilt, kes soovivad jagada enda lugusid seoses spordiga.

Kui spordimeedia katab ära peamiselt tulemused ja vahetud emotsioonid ning elulooraamatuid avaldavad vähesed, siis spordimuuseumi suurprojekt võimaldab täita lünga Eesti spordimälu terviklikumal säilitamisel kõige kaasaegsemal kujul. Lisaks temaatilistele lugudele ja pikematele intervjuudele on projekt platvormiks kõigile, kes on osa saanud märgilistest spordisündmustest ning sooviksid seda ajaloo jaoks säilitada. Olgu tegemist lugudega olümpiaregati korraldamisest, ennesõjaaegsetest treeningutest, osalemisest esimesel Tartu maratonil või muudest juhtumistest, mis Eesti spordi ajalukku jälje jätnud.

Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi juhi Siim Randoja sõnul on tegemist uue suure peatükiga muuseumi kogude arengus. “Digitaalsed vahendid võimaldavad pärandi kogumisel jätta ajalukku dokumendite ja esemete kõrval ka erinevad Eesti spordiloo jaoks unikaalsed lood ning seda osalejate elavas esituses” mainis Randoja ning lisas, et tal on ülimalt hea meel, et igikestva projekti algus toimub Eesti Vabariigi presidendi osavõtul.

Elavas esituses meenutused ja lood säilitatakse spordimuuseumis ning on vastavalt kokkuleppele osalejatega edaspidi avalikkusele ja uurijatele kättesaadavad, sealhulgas loodavas veebikeskkonnas.