Port rääkis Delfi ja Eesti Päevalehe sporditoimetusele, et kuigi ta ei saa välja tuua inimesi, kelle nimed uurimiskomisjoni eest läbi on käinud, ütleb lihtne loogika, et Bernatski on nii neile kui ka meediale rääkinud sama juttu.

Eesti Päevalehe loos "Valedetektorispetsialist Jaan Huik: Vitali Bernatski räägib tõtt" kinnitab Bernatski, et suusatreener Mati Alaver, kergejõustikutreener Harry Lemberg, endised odaviskajad Andrus Värnik, Margus Kübar ja Donald-Aik Sild, endine kettaheitja Aleksander Tammert, endine suusataja Raul Olle, laskesuusataja Roland Lessing ja endine kaugushüppaja Priit Soosaar on käinud tema käest dopingut ostmas. Lisaks on jõudnud keelatud ained läbi treener Lembergi jooksja Pavel Loskutovini. Bernatski mainib ka endise suusaliidu presidendi Toomas Savi seost.

"Miks ta peaks meile üht ja meediale teist juttu rääkima? Ajakirjandus ei ole seni saanud asju välja tuua. Läbi selle testi saab," lausus Port.

Kuigi testi kaudu välja toodu on uurimiskomisjonile juba teada, on Pordi sõnul igasugune edasine informatsioon uurimise seisukohast oluline ja vajalik. "Kõik reaktsioonid, küsimused ja vastused on info, mida saab arvestada," tõdes Port.

Pordi sõnul käib uurimiskomisjon tihti koos ning loodab peagi teema sulgeda ehk tulemused edasi vastavale riigi instantsile anda. "Plaan on kevadega asi ühele poole saada. Täiendavat infot on ja osa infot on veel tulemas. Eks see kõik mõjutab otsust," lisas Port.