Suusahüppaja Sammelselg jäi juuli alguses Kaitseväe spordirühma astudes narkotestis vahele kanepi tarvitamisega ning peab ajateenistust jätkama tavamoel ehk jääma igapäevastest treeningutest eemale kuni 11 kuuks.

"Kanepi tarvitamine ei ole kindlasti mõeldud sportliku tulemuse parandamiseks, pigem tuleb seda ette õhtuti lõõgastumise ajal samamoodi nagu alkoholiga. Kanepi puhul on palju välja toodud, et sellega ei kaasne järgmisel päeval kassiahastust ja seetõttu ta sisenebki spordimaailma. Kui sportlane tahab sellest suurest stressist vabaneda ja oma tiimivälises seltskonnas kaasa lüüa, siis tundub kanep võrreldes alkoholiga olevat hea kompromiss," ütles Port tänases Eesti Päevalehes.

Nii suusaliit kui ka EOK on seisukohal, et lisakaristusi selliste väärtegudega vahele jäänud noored ei vaja: inimesel peab alati jääma üks uks lahti. Siiski on EOK teatanud, et kui ta enam aktiivselt trenni ei tee, võetakse Sammelseljalt ära ettevalmistustoetus.

Ka Pordi sõnul on sportlaste narkotarbimise tagajärjed enamasti seotud sellega, et see lihtsalt ei sobi sportlase käitumisega kokku: nii võivad maineprobleemide tõttu sponsorid tagasi võtta senised toetused.