Korotin kasutas mainekal festivalil hindamise ajal nutikella, kuigi digitaalseadmete kasutamine võistluse ajal on reeglitega vastuolus. Tantsuspordiliidul tekkis kahtlus, et Korotin sai nutikellale teateid koos juhistega, milliseid paare kuidas hinnata. Korotin ütles Eesti Päevalehele, et vaatas kellalt hoopis abikaasalt saabunud sõnumeid.

Korotini tegutsemiskeeld hakkas kehtima 2. septembrist.

"Kannan Apple'i kella igapäevaselt juba aasta. Teatud tegevused on automaatsed ja ma vaatasin kella, kuna perekonnas oli kriitiline olukord," rääkis Korotin sekeldused kaasa toonud isikliku loo.

"Abikaasa lendas kahe väikese lapsega võistlustele. Ta oli närvis, lennufirma Adria pärast, kas jõuavad võistlustele õigeaegselt, sest nädal enne teisel reisil hilinesid nad sihtpunkti terve ööpäeva. Ma olin abikaasa pärast mures, kas ta peab sellele pingele vastu, sest alles olid tema isa matused. Vaatasin mitu korda kellalt, kas nendega on kõik korras ja kas nad on tervelt kohale jõudnud. Nad jõudsid õnneks Viini õigel ajal ja pääsesid ka järgmisele lennule õigeaegselt. Ma rahunesin, võtsin kella ja jätsin hotellituppa. Tegemist oli väga isikliku ja spontaanse olukorraga. Seda pani tähele peakohtunik ja kõrvaltvaatajale võis näida minu tegevus kahemõttelisena."

Korotin lisas, et mõistab, miks talle tegutsemiskeeld määrati: "Autoroolis võib ka juhtuda, et ületad kiirust, kuigi tead kiiruse piiranguid. Maksad trahvi ja jätkad sõitmist, aga tulevikus oled tähelepanelikum. Mina aga ei või perekondlikel asjadel lasta segada oma kohtuniku tööd tulevikus."

Juhtumile osaks saanud meediatähelepanu on Korotini jaoks olnud hämmastav. "Mind üllatab, et praegusele situatsioonile, mille eest ma juba kannan vastutust, veel lisaks nii palju avalikku tähelepanu saan. Samas sellele, et tänu minu õpilastele oli taas üle kümne aasta Eesti lipp esikohal käesoleva aasta veebruaris 10 tantsu täiskasvanute Euroopa meistrivõistlustel, ei pööratud mingit tähelepanu," osutas ta.

Kohtunikuna tegutsemise keeld ei takista Korotini treeneritööd, mida ta teeb jätkuvalt edasi. "Minu põhiline tegevus ja kirg on alati olnud tantsuga seotud loominguline tegevus ja treeneri töö, mida teen ka praegu igapäevaselt," sõnas ta.