Ta pääses viienda tulemusega finaali, ent seal lasi suurepäraselt. Viimasesse duelli jõudis Olesk koos venelase Nikita Suhhanoviga võrdse tulemusega - 27 tabamust.

Ent viimases seerias tabas Suhhanov kõik viis märki, Olesk kolm. Seega tasuks hõbemedal.

"Enne finaali algust ütlesin Peetrile, et medal on käes, olin temas kindel," sõnas Oleski treener Ranno Krusta. "Ta lasi finaalis väga stabiilselt, vaid ühes seerias tuli ainult kaks tabamust, teistes rohkkem. Ehk siis tegi oma ära. Kahju, et vene poiss täna nii kõva oli, aga eks finaal ongi loterii. Peetril on kaks võistlust veel ees, loodame, et sealtki tuleb midagi."

“Ühest küljest ei osanud EM-ilt medalit oodata, kuid teisalt tuli selleks valmis olla. Sain esimesel päeval kirja korraliku tulemuse, mille pealt edasi minna - oli õnne kah, joone peal lasud olid kümned,“ lisas Olesk omalt poolt. “Teise päeva tulemus polnud samavõrd hea, aga finaaliks piisav.“

“Finaalis sain kohe korralikud seeriad kirja ning vormistasin medali üsna varakult. Kui viimases seerias laseb vastane kõik viis lasku pihta, siis pole muud teha kui samaga vastata või hõbe vastu võtta,“ lisas ta veel.

Olesk võistleb Bakuu EM-il veel standardpüstoli harjutuses, kus sai tunamullu 4. koha, ja suurekaliibrilise püstoli laskmises.