Reedel toimub Viru hotelli teise korruse konverentsikeskuses kell 18.00 – 21.00 välkmaleturniir, millele saab end osalema registreerida veel samal päeval kuni 17.30ni. Laupäeval algab samas kohas kell 10.45 traditsiooniline kahepäevane kiirmaleturniir, mida saabub avama rahvusvahelise maleföderatsiooni (FIDE) president Arkadi Dvorkovitš isiklikult. Tegemist on mõjuvõimsa isikuga, kes varasemalt töötanud Venemaa peaministri Dmitri Medvedevi asetäitjana.

Võistlusega tähistatakse maailma ühe legendaarseima maletaja Paul Kerese 103. sünniaastapäeva.

Paul Keres esindas oma värvika malekarjääri jooksul Kalevit ja Eestit väga väärikalt. ESS Kalev hoiab läbi turniiri korraldamise juba 28ndat korda meeles meie malelegendi, Paul Kerese mälestust. Turniiriga soovime populariseerida maleharrastust ka noorte ja harrastajate seas, tuua Eesti maleparemikule koju kätte rahvusvahelist tippkonkurentsi ning seeläbi rikastada Eesti maleelu,” sõnas Eesti Spordiseltsi Kalev juhatuse liige Aleksander Tammert.

FIDE kalendrisse kuuluvale turniirile on oodata rohkem kui 120 maletajat Eestist ja üheteistkümnest välisriigist. Turniiril osalevatest rahvusvahelistest suurmeistritest kõrgeimate asetustega on Ukrainat esindavad Vladimir Onistšuk ja Aleksander Moisejenko, Aserbaidžaani Gaidar Guseinov, Venemaad Jevgeni Aleksejev ja Saksamaad Daniel Fridman. Eesti mees tippmaletajatest võtavad välkturniirist osa Ottomar Ladva ja kiirturniirist Aleksandr Volodin. Eesti naistippudest osaleb turniiril Margareth Olde.

5000-eurose auhinnafondiga välk- ja kiirmaleturniiri toetajad on Kultuuriministeerium, Tallinna linn, Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu.

Turniiri peakohtunik on Sten Kasela.