„Paul Keres on malelegend, kes tõi Eestile au ja kuulsust aastatel, kui meist maailmas väga vähe teati. Rahvas on valinud Kerese Eesti 20. sajandi sportlaseks ja kindlasti rõõmustab meid kõiki rahvusvaheline maleföderatsiooni otsus nimetada 2016. aasta Paul Kerese aastaks,“ sõnas kultuuriminister Indrek Saar.

Eesti Maleliit koostöös Kultuuriministeeriumi, Eesti Olümpiakomitee ning teiste organisatsioonidega alustasid „Paul Keres 100“ mälestusfestivaliga juba detsembris, kui Kerese sünnilinnas Narvas toimus 7. rahvusvaheline noorteturniir “Läänemere maletähed“.

Täna algab Paul Kerese Malemajas rahvusvaheline noorteturniir „Tallinn 2016“ ning reedel avatakse 25. rahvusvaheline kiirturniir „Meenutades Paul Kerest“, kus teiste seas osalevad hetkel maailma reitingu tabelis 13. kohal asetsev Pavel Eljanov ning suurmeister Paul Kerese endaga mänginud Jevgeni Svešnikov ja Juri Balašov.

Olulisemad sündmused 7. jaanuaril:
Kell 11.00 Paul Keresele pühendatud mälestusmündi ja postmargi esitlus Eesti Panga muusemis. NB! Üritus on kutsetega. 2-eurost erikujundusega münti saab soetada 8. jaanuarist.

Kell 9.00 - 13.30 Paul Kerese Malemajas (Vene tn. 29) noorteturniiri “Tallinn 2016” viimane voor ja lõpetamine.

Kell 15.00 – 17.00 Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel (Toompuiestee 27) 2. korrusel toimub malesimultaan, kus simultaani annavad 40-le soovijale suurmeistrid Evgeni Svešnikov ja Juri Balašov. NB! Vajalik registreerumine: www.maleliit.ee.

Kell 16.00 Paul Kerese näituse avamine Tallinna Portreegaleriis (Suur-Karja 2).

Kell 20.00 Paul Kerese Malemajas toimub pidulik vastuvõtt ja 25. rahvusvahelise kiirturniiri “Meenutades Paul Kerest” avamine. NB! Üritus on kutsetega.