Egel võitis Rahvusvahelise Paraolümpiakomitee Euroopa meistrivõistluste 200m kompleksujumise hõbemedali ja 100m rinnuliujumises pronksmedali, juba kuuendat korda aasta parimaks valitud Ploomipuu võitis Euroopa meistrivõistlustelt 100m seliliujumise hõbemedali.

Noorsportlastest valiti parimateks ujuja Anette Remmelg (liikumispuudega sportlaste rahvusvahelise spordiorganisatsiooni IWAS juunioride maailma mängude 2 kuldmedalit, 3 hõbemedalit ja 1 pronksmedal) ja suusataja Hans Teearu (intellektipuudega sportlaste rahvusvahelise spordiorganisatsiooni INAS suusatamise maailmameistrivõistluste 3 kuldmedalit).

Aasta treeneriks valiti ujujate treener Õnne Pollisinski ning tunnustuse pälvis Hans Teearu treener Kalju Ojaste.

Eesti Paraolümpiakomitee presidendi Urmas Paeti sõnul oli lõppenud aasta Eesti erivajadustega sportlastele ning Eesti Paraolümpiakomiteele hea ja edukas. "Seda kinnitavad kõrged kohad ja tugevad saavutused paljudel rahvusvahelistel võistlustel. Loodan, et järjest rohkem erivajadustega inimesi leiab eneseteostuse spordis,” lisas ta.

Üritusel allkirjastati kolmepoolne leping EMT ja Elioni, Eesti Paraolümpiakomitee ja Eesti Invaspordi Liidu vahel. EMT ja Elion on pikaaegne erivajadustega spordi sponsor ning tegemist on koostöö jätkamisega. EMT ja Elioni juhatuse esimees Valdo Kalm ütles, et Paraolümpikomitee toetamine on ettevõtte jaoks oluline ja loogiline jätk senisele heale koostööle.