See kõik on saanud juhtuda tänu USA võimlemisliidule, kes on saadud vihjetesse skepsisega suhtunud ning seksuaalkuriteod toime pannud treenerid tööle jätnud. Nii suur number 20 aasta peale ära jagada tähendab, et iga 20 päeva tagant leidis aset üks ahistamisjuhtum.

Lisaks treeneritele on võimlejaid ahistanud spordisaalide omanikud ja muud võimlemisega seotud ametnikud. Tõenäoliselt on ahistatud tüdrukute number veelgi suurem, kui ajalehele üheksa kuu pikkuse uurimise järel praeguseks teada.

USA võimlemisliit ütles ajalehele, et on viimasel ajal alustanud probleemi ennetamiseks mitmeid tegevusi, nagu näiteks taustauuringud treeneritele.

"Miski pole USA võimlemisliidule tähtsam kui sportlaste kaitse, mis nõuab pidevat valvsust meilt kõigilt - treeneritelt, sportlastelt, vanematelt, administraatoritelt ja ametnikelt," ütles alaliit oma avalduses. "Meid kurvastab, kui sportlasele on tema võimlejakarjääri jooksul liiga tehtud."

Indianapolis Stari uurimine tuvastas, et spordisaalide omanikud on ahistamisjuhtumitest kuuldes oma treenerid vaid vaikselt vallandanud, selle asemel, et neist võimudele teada anda, kuna nad ei taha oma asutusele halba plekki külge saada. USA võimlemisliit omakorda ei jälgi, mis neist treeneritest edasi saab. Nad leiavad töö mõnes teises linnas või osariigis ja ahistavad tüdrukuid uutes kohtades edasi.

Veel leidis ajaleht, et paljud tüdrukud on lausa probleemiga USA võimlemisliidu poole pöördunud, kuid pole neilt oma appikarjele kunagi vastust saanud.

Üks konkreetne näide. Mitmed endised võimlejad avastasid, et 1980. aastal ahistamisega vahele jäänud treener Doug Boger on 20 aastat hiljem endiselt ala juures ning rääkisid oma juhtumitest alaliidule, mille esimees Steve Penny süüdistas neid vaid liialdamises.

2009. aastal, kui uurimine Bogeri suhtes alles kestis, nimetas USA võimlemisliit ta hoopis aasta treeneriks ning saatis ta koos USA koondisega Venemaale maailmameistrivõistlustele. 2011. aastal määras võimlemisliit Bogerile nende võistlustel osalemise keelu. Teda süüdistati oma õpilaste füüsilises väärkohtlemises, seksuaalses ahistamises ja piinamises.