Kõige suurema osalejaskonnaga oli sprindidistants, kus tuli ujuda 750 meetrit, sõita rattaga 20 kilomeetrit ning joosta 5 kilomeetrit. Paide triatloni spindistantsi võitis Henry Räppo ajaga 55.05, teise koha sai Kevin Vabaorg ja kolmas oli Johannes Sikk. Naistest võitis Katrin Zaitseva ajaga 1:04.50 Merili-Mai Kivimetsa ja Paula-Brit Siimari ees.

Lisaks sprindidistantsile oli kavas harrastajate distants (375 meetrit ujumist, 10 kilomeetrit ratast ja 2 kilomeetrit jooksu). Elu esimese triatloni läbisid Annely Adermann ja Kaire Vilgats.

Järgmine Eesti karikavõistluste etapp on 7.-8. juulil, kui toimub Valga triatlon.

Juba järgmisel nädalalavahetusel toimub aga Eesti parimate triatleetide ja spordisõprade osalusel IRONMAN 70.3 Otepää poolpikk triatlon 16. juunil, kus selgitatakse Eesti meistrid sellel distantsil.

“Mul on väga hea meel, et Eesti triatlonisuvi algas taas Paide triatloniga. Rekordilised 300 osalejat Paides ja mitmed teised triatlonisündmused näitavad, et tänu paljudele hea eeskuju saadikutele ja spordiklubidele on triatlon kogumas järjest enam populaarsust. Kõik spordi- ja triatlonisõbrad on oodatud järgmisel nädalavahetusel Otepääle erinevatele võistlustele osalema ja kaasa elama“, ütles peakorraldaja Ain-Alar Juhanson.