Probleemi põhjuseks on nädala keskel Kesk-Euroopat tabanud lumetorm, mille tõttu tühistati mitmed lennud Saksamaalt ja Pariisist.

Simple Sessioni pressiesindaja Liina Ristoja sõnul ei jää võistlejatel muud üle, kui laenata rattaid konkurentidelt. "Lisaks Frankfurtist saabunud Lufthansa-lendudele jäid mõned rattad toppama ka Pariisi lennult, mida opereerisid Air France ja Estonian Air. Kaotsi on läinud ligi 45 ratast. Lisaks ratastele on Frankfurti ja Pariisi toppama jäänud ka isiklikud pagasid, foto- ja videotehnika ja kõik muu, mis pagasiruumi pandud sai. Probleemiga tegeletakse."

Viimase info kohaselt on osa rattaid vahepeal Tallinnasse jõudnud. "Asjad liiguvad paremuse poole," andis Ristoja teada.

Hoolimata kaotsiläinud ratastest toimub võistlus igal juhul. Ratta laenamine konkurentidelt teeb võistlemise võimalikuks, kuid ega see kerge osalejatele olema saa - kõik on ju sõiduvahendid oma suuruse ja raskuse järgi paika pannud. "Hetkel pole veel päris täpselt teada, kelle rattad kaduma on läinud. Aga võistlused toimuvad igal juhul. Peame seda sõidugruppide korraldamisel arvesse võtma."

Ristoja sõnul on pagasiprobleeme igal aastal olnud, kuid nii suur hulk on esmakordne.

Delfi andmete kohaselt on rattad kaotsi läinud mitmetel maailma 20 parema sekka kuuluval profiratturil.