Euroopa noorte kiir- ja välkmale meistrivõistluste avamine toimus hotellis Meriton täna hommikul kell 11 – avasõnad noormaletajatele ütlesid Riigikogu esimees Eiki Nestor, Eesti Maleliidu president Andrei Korobeinik ning Euroopa Maleliidu asepresident Ion Dobronauteanu. Andrei Korobeinik tõi oma avakõnes välja, et Eesti jaoks on noorte male EM väga oluline - kahe aasta pärast, Keres 100 juubeliaastal, võõrustab Eesti juba täiskasvanute EM-i.

Turniiril osaleb 300 noort erinevatest Euroopa riikidest, nende seas kõik Eesti tippmaletajad: värske Euroopa meister Mai Narva ja pronksmedalist Anastassia Sinitsina, viiekordne Euroopa kiir ja välkmale meister Ottomar Ladva, Kirill Chukavin (Euroopa meister enda vanusekategoorias) jpt.

Esimesel võistluspäeval mängiti kiirmale viis vooru individuaalarvestuses ja meie laste tulemused olid seinast seina. Eesti koondise liidritest esines veatult Anastassia Sinitsina, kes võitis kõik viis partiid ja hoiab liidripositsiooni kuni 10-aastaste neidude konkurentsis. Ilja Sirošil (U16 vanuseklass) on 4 punkti ja tema hoiab teist kohta, Ottomar Ladva on kogunud 3,5 punkti ja hoiab oma vanuseklassis kolmandat kohta.

Mai Narva jaoks kujunes turniiri algus keeruliseks – esimeses kahes partiis tulid kaotused, kuid Mai suutis võita kolm ülejäänud mängu ja lõpetas päeva viiendal positsioonil grupis G16. Kolm võitu ja kaks kaotust on ka Kirill Chukavinil, kelle positsioon vanusegrupis U12 on küll 13., kuid medali lootus pole lõplikult kustunud.

Head turniiri teevad teiste hulgas Grete Olde (G12, 4. koht 3,5 punktiga), Georg Aleksander Pedoson (B10, 4. koht 4 punktiga), Viktoria Rudnik (G8, 4. koht 4 punktiga), Pedmanson Albert (B8, 3. koht 4 punktiga).

Individuaalarvestuse viimased neli vooru mängitakse homme ja 9 mängu kokkuvõttes selguvad parimad mängijad kuues vanusegrupis (U8-U18) noormeestele ja neidudele. Laupäeval kell 16 - 21 toimub kiirmale superfinaal, kus 16 paremat neidu ja noormeest (erinevate vanuseastmete medalivõitjad) selgitavad välja noorte kiirmale absoluutse meistri. Võistlus viiakse läbi olümpiasüsteemis.