„Antud juhul oli meil kahtlus, et sealt võib midagi tulla. Kahtlus tekkis seoses tema koduklubiga (HC Gym - toim) ja seltskonnaga, kes seal treenib,“ rääkis Kiivikas Delfile.

Popov andis positiivse dopinguproovi 18. oktoobril Eesti meistrivõistlustel, kus ta tuli võitjaks meeste rannafitnessi kategoorias. Mehe kehast leiti viit erinevat keelatud ainet. Kiivikas tunnistab, et nii suure isuga sportlast näeb ta esimest korda.

„Ausalt öeldes võttis silme eest kirjuks. Nii pikka ainete tabelit minu silmad pole varem näinud. Jääb arusaamatuks, kas tõesti on vaja sellise kehalise vormi saavutamiseks võtta sisse sisuliselt kõik, mis maapõues olemas ja kodanik Mendelejev on kunagi tabelisse registreerinud. Seda enam, et rahvusvahelise kriteeriumi järgi hinnates on Eesti meistritiitel sisuliselt olematu väärtusega,“ sõnas Kiivikas.

„Mehele peale vaadates jookseb mul juhe kokku. Sellise vormiga mehi võib leida ka tavaliste harrastajate seast. Taolise muskli võib endale kasvatada ka lihtsalt kartulit ja sousti süües ja lihtsalt trennis käies.“

Kust Popov dopinguaineid hankis, on alaliidule teadmata, sest distsiplinaarkomisjoni kutsele ütlusi andma tulla ütles sportlane ära. „Arvan, et need on pärit mustalt turult,“ oletas Kiivikas.

Kiivikasel on kahju, et järjekordne must lammas kulturistide ja fitnessistide seast välja tuli, kuid samas näitab see juhtum, et regulaarsest dopingutestimisest on kasu. „Ise oleme selle raja valinud. Me ei ole taolisi juhtumeid kunagi salanud ega kommentaaridest loobunud. See on nagu peeglisse vaatamine – kui soeng on sassis, tuleb seda kammida senikaua, kuni juuksed sirgeks saab. Solki hulbib ikka pinnale, aga samas on heameel, et tuleb ka medaleid juurde nendelt inimestelt, kes suudavad tulemusi ka ilma keelatud aineteta teha. Üksikud solkijad tuleb nii ruttu kui võimalik unustada ning püüda uute paremate tulemustega ala mainet parandada,“ lisas Kiivikas.