Kuigi tänavused suvemängud jäävad osavõtjate arvu poolest nelja aasta eest Rakveres toimunud võistlustele alla, on need tänavu ikkagi Baltimaade suuremad võistlused.

EMSL Jõud peasekretär Tarmo Volt ütles, et Kuressaarde tuleb võistlema 3000 sportlast ning 300 kohtunikku ja korraldajat. „See on ikkagi hea arv,“ leidis ta. „Ilmselt mõjutavad osavõtuarvu peamiselt majanduslikud põhjused, sest kõigil on vähem vahendeid ja Saaremaale sõit on kallim. Mandril käisid niisama ära, nüüd tuleb sõita ka praamiga, mis on päris kulukas.“

Kui Rakveres oli kergejõustikus võistlejaid üle 900, siis Kuressaares on stardis 650 sportlast. Oma osa on siin ka samal ajal Tallinnas toimuvatel U23 Euroopa meistrivõistlustel, kuhu nii mõnedki inimesed on kaasatud. „Samas on kõik alad sellisel tasemel, et võistlused toimuvad, konkurents saab olema tihe ja paremad selguvad,“ rääkis Tarmo Volt.

Sportlasdelegatsioonide majutamisega on haaratud kõik Kuressaare ja linna ümbruse majutuskohad. Suur roll on siin ka koolidel. Tarmo Volti sõnul on koolidega lepitud kokku ka toitlustuse osas. „Hinnad on normaalsed ja kõigile vastuvõetavad,“ rõõmustas peakorraldaja.

Samas lisas Tarmo Volt, et Saaremaale tulemine on küll keerulisem, aga siin on jälle parem distsipliin ja inimesed on siin kindlasti kauem, sest mandril käidi kohal ära ja pärast võistlust sõideti kohe koju.
Kõige rohkem võistlusi toimub Kuressaare spordikeskuses, kus selguvad paremad korvpallis, käsipallis, õhkrelvadest laskmises, judos ja sumos. Kuursaali esine plats on petankerite päralt ja juhtide võistlus toimub supelrannas.

Kasutusele on võetud ka linna koolide saalid ja spordiväljakud. Nii toimub tõstmine Kuressaare Vanalinna Koolis, võrkpalliturniiri linnade mängud mängitakse põhikooli staadionil, kus on 8 väljakut ja valdade turniir mängitakse Tivoli platsil, kus on 12 väljakut. Jalgpallurid võtavad mõõtu SÜG kunstmurul ja Nasva väljakul.

Mälumängurid saavad kokku Kuressaare Kultuurikeskuses, köievedu viiakse läbi staadioni kõrval ja juhtide võrkpall supelranna kahel liivaväljakul. Discgolf on samuti staadioni alal ja liikumisharrastuse üritused Tervisepargis. Üheks publikumagnetiks peaks kujunema sangpommi võistlus keskväljakul.

Oma suurepäraseid tingimusi pakuvad võistlejatele Kuressaare Tennisekeskuses ja Saaremaa golfiväljak, kes võõrustavad tennise- ja golfiturniiri.