Prokurör Gerrie Nel nõudis täna Pretoria kohtus jätkunud istungil, et Pistorius tunnistaks Steenkampi tapmise üles. "Võta vastutus selle eest, mis sa oled teinud," ütles Nel, vahendab Eurosport.

Enne kui Pistorius jõudis vastata, kuvati kohtusaali ekraanile video, kus Pistorius tulistas lasketiirus arbuusi pihta. Kui see lõhkes, oli kuulda, kuidas Pistorius ütles: "See on palju pehmem kui inimese aju."

Siis müksas Nel Pistoriust ja teatas, et ta tulistas arbuusi, et näha, kuidas näeb välja, kui kuul tabab inimese pead.

"Sa ju tead, et sama asi juhtus Reeva peaga. See lõhkes. Ma näitan teile," ütles prokurör ja kuvas kohtu seinale kuulitabamuse saanud Steenkampi pea.

"Te tapsite inimese, vot mis te tegite!" karjus Nel.

"Ma tegin vea. Minu viga oli, et ma võtsin Reevalt elu," vastas Pistorius nuuksudes.

"Te tapsite ta! Te tulistasite ja tapsite ta! Võtke vastutus oma teo eest!" jätkas prokurör. Pistorius vastas läbi pisarate, et võtab vastutuse, kuid ei suuda seda vaadata.

Pistorius lasi oma sõbratari Steenkampi maha eelmise aasta veebruaris, kui tulistas läbi vannitoa ukse. Kuuekordne paraolümpiamängude kuldmedaliomanik on tulistamise üles tunnistanud, kuid väitnud, et tegemist oli õnnetusega, sest ta pidas vannitoas olnud Steenkampi sissemurdjaks.