Orienteerumise maailmameistrivõistluste programmis on sprinditeade alates 2014. aastast. Võistlus toimub neljaliikmeliste võistkondade vahel, esimest ja viimast vahetust jooksevad naised ja kahte keskmist mehed. Igas vahetuses tuleb läbida sprindirada, mis on planeeritud võiduajale 14 minutit. Võitjad selguvad seega ligikaudu ühe tunni kestva intensiivse võistluse käigus.

Täna on stardijoonel 33 riigi koondised. Eesti võistkonnas jooksevad Annika Rihma, Kenny Kivikas, Kristo Heinmann ja Evely Kaasiku. Neljast võistkonnaliikmest osales eilses individuaalses sprindis vaid Kenny Kivikas, teiste jaoks on see tänavuse MM-i avastardiks. Eestlaste rinnanumbriks on 16 vastavalt mullusel MM-il Viljandi lossimägedes saavutatud kohale.

Eestlaste senine parim MM-koht selles distsipliinis pärineb 2016. aastast, kui Rootsis saavutati kõrge 9. koht. Tookord oli võistkond kolme neljandiku ulatuses samas koosseisus nagu täna, Kristo Heinmanni asemel jooksis Sander Vaher. Täna on Eesti koondise eesmärgiks parandada oma senist parimat kohta ning jõuda esikaheksasse. Selleks on vaja kiireid jalgu ja külma pead.

Otseülekanne ETV-s algab kell 16:50.