Tänavused Eesti meistrid orienteerumise pikal rajal selgitati orienteerumiseks varem kasutamata maastikul Ohepalu looduskaitsealal Harjumaa ja Lääne-Virumaa piiril. Jaanus Reha poolt kaardistatud, praktiliselt asustamata võistlusmaastik pakkus väga tehnilist orienteerumist mitmekülgsetel pinnavormidel ja valdavalt rasket läbitavust.

Pikimate radadega ja ühisstardist joostavas distsipliinis tuli meistrivõistlustel osalema ligi 300 orienteerujat.

Meeste põhiklassis sobis 21,8 km pikkune raske rada kõige paremini mullusele rogaini maailmameistrile Timmo Tammemäele (SK 100), kes oli kogu võistluse vältel üks liidritest ja tegi konkurentidega selge vahe sisse eriti tugeva sooritusega raja lõpuveerandil. Võiduajaks fikseeriti 2:38.17. Teise koha saatus selgus raja viimasel paarisajal meetril, kus Lauri Sild möödus pika lõpuspurdiga oma klubikaaslasest Sander Vaherist (mõlemad Kaitsejõudude SK). Ajad vastavalt 2:43.52 ja 2:44.01. Võitja kommentaar: "See oli päris hea rogainitreening".

Naiste põhiklassis ei olnud kullavõitja Evely Kaasiku (JOKA) edu konkurentide ees 15,4 km pikkusel rajal nii suur kui meeste seas, kuid ta juhtis võistlust üksi peaaegu kogu võistluse vältel. Vigu vältida küll ei õnnestunud, kuid sama probleemiga maadlesid konkurendidki. Võiduajaks märgiti 2:29.22. Teisena lõpetas võitja klubikaaslane Sigrid Ruul (2:32.23) ja kolmandana Kerstin Uiboupin (OK Võru, 2:33.15).

Juunioridest tulid Eesti meistriteks Janek Piirisild ja Marianne Haug (mõlemad OK Võru).