“2016 on olümpiamängude aasta, kui lisaks Eesti parimatele sportlastele suunduvad Riosse ka meie tublid parasportlased, kes on erinevatelt võistlustelt aastate vältel toonud rohkesti uhkeid medaleid. Meie jaoks on suur au näidata neid medaleid rahvale ning läbi selle avaldada tunnustust erakordsele teotahtele ja sihikindlusele, mis viib Eesti parasportlasi maailma tippu,” ütles parasportlaste medalite näitusel Eesti Paraolümpiakomitee suursponsori Olympic Casino Eesti tegevdirektor Aigar Hain.

Näitusele toodi muuhulgas Sydney paraolümpiamängudelt Sirly Tiigi odaviske kuldmedal, Ateena paraolümpiamängudelt Marge Kõrkjase hõbe 50 meetri vabaujumises, Pekingi paraolümpiamängudelt Kardo Ploomipuu pronks 100 meetri seliliujumises, IPC Euroopa meistrivõistlustelt Elisabeth Egeli hõbe kompleksujumises ning Kairit Olenko medalid kurtide olümpiamängudelt.

Näituse avasid pidulikult Eesti Paraolümpiakomitee president Urmas Paet, üks edukamaid Eesti parasportlasi, ujuja Kardo Ploomipuu ning parasportlaste treenerid. “Treenerite roll erivajadustega inimeste spordis on märkimisväärselt suurem kui tervete inimeste spordis ning erivajadustega inimestel ei piirdu treeneri roll kunagi pelgalt treeningprotsessiga,” ütles president Urmas Paet.

2014. aastal asus Olympic Entertainment Group (OEG) toetama erivajadustega sportlaste treenereid ning sai Eesti Paraolümpiakomitee treeneriteprogrammi peasponsoriks. OEG toel finantseeritakse programmi kuuluvate treenerite töötasu.

“Treenerite tasud on spordis olnud aktuaalne teema juba pikemat aega. Erivajadustega inimeste trennis ja võistlustel käimine on seotud suuremate kulutustega ning raha treenerite tasustamiseks jääb väga vähe. Seetõttu otsustas Eesti Paraolümpiakomitee eraldada Olympic Entertainment Groupi toetuse just meie tublidele treeneritele, et parandada nende rahalist olukorda ning hoida nende motivatsiooni treeneri töö tegemisel,” lisas Paet.

Treeneriteprogrammis osalevad ujumistreenerid Õnne ja Urmo Pollisinski ning Marge Kõrkjas, tennisetreener Alar Milk, ujumis-, pimelauatennise- ja kergejõustikutreener Kristo Ringas ning kergejõustikutreenerid Mallika Koel ja Sergei Matvijenko.