Eestit esindavad segapaaris-curlingu MM-il Marie Turmann ja Harri Lill. Eesti võistkonna treeneriks on tunnustatud šotlasest treener Brian Gray. “Marie Turmann ja Harri Lill on väga tublid ja kogenud noored sportlased, kellel on potentsiaali tõusta Eesti parimateks curlingu-mängijateks, kui nad seda juba praegu veel ei ole,” ütles Gray.

Konkurents segapaaride curlingu maailmameistrivõistlustel on tänavu erakordselt tugev, sest võistlemas on rekordarv võistkondi, kokku 42 paari. Eesti võistkond võistleb oma alagrupis Venemaa, Šotimaa, Brasiilia, Katari, Walesi ja Tšehhi võistkondadega. Treeneri Brian Gray sõnul on konkurendid väga tugevad. “Šotimaa võistkonna liikmele kuulub juunioride maailmameistri tiitel ja Venemaa võistkond läbis tugeva kvalifikatsiooni, kus osales üle kümne võistkonna. Neid kahte võistkonda peetakse antud võistluse medalikandidaatideks,” lisas Gray.

Segapaaris-curling kuulub alates 2018. aastast taliolümpiamängude programmi ning tänavused maailmameistrivõistlused on esimene OM-i kvalifikatsiooniturniir. See on esimene kord Eesti curlingu ajaloos, kui Eesti sportlastel on võimalik olümpiapunkte teenida. 2018- aasta MM-il lähevad arvesse 2016. ja 2017. aasta maailmameistrivõistluste tulemused. Olümpiamängudele pääseb kõigest 8 maailma parimat tiimi, sealhulgas ka olümpiamängude võõrustajana Korea. Esmakordselt saab segapaaris-curlingut näha Pyeongchangi olümpial.

Üheksandad segapaaride curlingu maailmameistrivõistlused algavad Rootsis Karlstadis 16. aprillil ja kestavad 23. aprillini. Eestlaste seni parim saavutus pärineb 2015. aastast, mil jõuti segapaaris-curlingu MM-i veerandfinaali ja saavutati 5. koht. Toona esindasid Eestit tiitlivõistlustel Maile Mölder ja Erkki Lill.