Kuigi juhendi järgi oli võistlejate limiit 46, pani end kirja 55 võistlejat. Võistluse ellukutsuja ja peakorraldaja, Ida-Virumaa spordiliidu esimehe Valdek Murdi sõnul kedagi tagasi ei saadeta, tuleb vaid võistluse eelarves korrektiive teha.

Osavõtjaskonna üheks kergitajaks on asjaolu, et esimest korda jagatakse Olli turniiri raames välja Eesti spordiveteranide liidu meistrimedalid 50-aastastele ja vanematele mängijatele.

Lisaks Eesti maletajatele on end kirja pannud kaks nupumeest Peterburist, neist Kirill Annenkovil on võimalik teha omapärane “kuldne duubel”, sest ta võitis Kohtla-Järvel kevadeti, varalahkunud maletaja sünniaastapäeva paiku toimuva IV Lembit Olli mälestusvõistluse.

Neil, kes soovivad Annenkovi, Eesti naiste paremikku kuuluva Tatjana Fomina, Olli maletippu aidanud Iivo Nei, Eesti neidude esinumbri Katrina Korbani, viimastel aastatel Eesti parimaks naiskirimaletajaks valitud Svetlana Zainedtinova, Sillamäe malelootuse Ilja Široši ja teiste maletajate mõtteosavust hinnata, tasub laupäeval ja pühapäeval kindlasti tee Uuskülasse ette võtta.

Mängud algavad laupäeval alates kella 10, kõige otsustavamad heitlused peaksid toimuma pühapäeva keskpäeva paiku.