66-aastane Balašov kohtus Keresega esmakordselt 46 aastat tagasi Austrias. "Mul oli õnn koos Keresega mängida 1970. aasta meeskondlikel Euroopa meistrivõistlustel. Pääsesin toona esmakordselt Nõukogude Liidu koondisse. Kohe esimeses mängus jäin ajahätta, kuid siis tuli Keres ja me analüüsisime olukorda ja suutsin viigi välja mängida. Keres

">oli minu jaoks nagu mustkunstnik," meenutas Balašov venekeelsele Delfile antud intervjuus oma esimest kokkupuudet Keresega.

">Teistkordselt mängis Balašov Keresega samal turniiril 1973. aastal, kui täitis Tallinnas peetud rahvusvahelisel turniiril suurmeisteri normi ning jagas koos eestlasega kolmandat kohta.

">Balašov ütles oma arvamuse ka 1948. aasta MM-turniiri kohta, kus maailmameistriks tõusis Mihhail Botvinnik ja kus Keres jagas kolmandat kohta. "

">

">Olen sellest turniirist palju lugenud. Tegemist oli sõjajärgse olukorraga. Ilmselt loodi Botvinnikule, kes oli juhtiv Nõukogude suurmeister, turniiriks valmistumiseks parimad tingimused," pakkus Balašov.

">Tänase päeva malest rääkides ütles endine tippmängija, et kahjuks on see kuulus spordiala populaarsust kõvasti kaotanud: "Olukord on hoopis teine. Kui ma hakkasin 1969. aastal turniiridel tõsiselt osalema, ei pääsenud Liidu meistrivõistlustel kõik inimesed saaligi, sest piletid olid suureks defitsiidiks. Täna enam turniiride kohta ajalehest infot ei leiagi, vaid internetis kirjutatakse."