Ujuja Daniel Zaitsev purustas hommikustes eelujumistes 100 m liblikujumise Eesti noorte rekordi. Aeg 55,55 andis talle 15. koha ja edasipääsu poolfinaali, kus ta parandas veelgi oma hommikul ujutud Eesti noorte rekordit, saades ajaks 55,39 ja kokkuvõttes 15. koha. 3x3 korvpalli naiskond alustas täna alagrupiturniiri 15:2 võiduga Brasiilia üle.

Varblane ütles oma tänase sõidu kohta, et võiks ju rahul olla, aga päris siiski ei ole. „Natuke jäi kripeldama, 3. kohast jäi ainult sekund puudu. Enne Hiinasse tulekut olin haige ja see annab veel tunda, nii et selle vormi pealt oli hea sõit. Aga siiski jääb tulemus kripeldama,“ rääkis Varblane, kes pärast oma sõitu oli pikka aega liidrikohal, kuni viimased tagant tulnud tugevad tüdrukud ta aja üle sõitsid.

Täna kaks korda Eesti noorte rekordit parandanud Zaitsev ei olnud samuti oma tulemusega täiesti rahul. „Olin endale seadnud eesmärgiks ujuda esimest korda alla 55 sekundi. Veetunnetus võiks parem olla ning selle tõttu on raske oma põhidistantsiks valmistuda. 50 m liblikujumist ootab mind ees ülehomme ning loodan, et selleks ajaks on veetunnetus paremaks läinud,“ rääkis Zaitsev.

3x3 korvpalli neiud võitsid Brasiiliat ülekaalukalt 15:2. Eesti resultatiivseim mängija oli Kadri-Ann Lass, kes viskas 9 punkti.

Naiskonna treener Jaanus Levkoi jäi tüdrukute mänguga väga rahule. „Kartsin esimest mängu, sest nägin Brasiilia tüdrukuid trennis oma poiste vastu mängimas. Nad olid agressiivsed ja pikad. Kuid meie tüdrukud olid täna paremad. Nad on ka tänu EM-ile ja mitmetele teistele mängudele karastunud ja mängisid täna väga hästi. Kindlasti tuleb naiskonnale kasuks, et neil on välja kujunenud selge liider, keda mängijad ise usaldavad,“ ütles Levkoi.

Meie judokas Mattias Kuusik pidi kahjuks mõlemas kohtumises vastase paremust tunnistama. „Oma esimese matšiga rahule ei jäänud, kuna tegin liiga palju pisivigu. Tundsin, et tegelikkuses oli vastane võidetav. Lohutusringides kohtusin Tadžikistani judokaga, kellega oli väga tasavägine matš. Proovisin kogu aeg tempot üleval hoida ja see kandis välja, sest 30 sekundit enne lõppu oli temal rohkem karistusi kui mul ja seega olin eduseisus. Järsku eduseisu saavutades läksin krampi ja ei suutnud oma maadlusstiilist kinni pidada. Vastane kasutas seda kohe ära ja heitis mind yuko-väärilise heite peale. Mul oleks olnud võimalus matš lõpuni maadelda, kuid kukkusin õnnetult õla peale, millele olin liiga teinud ka kuu aega tagasi. Õnneks luud on terved ning tegemist on pehmete kudede vigastusega,“ rääkis Kuusik.

Täna alustasid ka purjelaudurid kvalifikatsioonisõite. Brigita Viilop sai esimeses sõidus 20., teises 15. ja kolmandas 13. koha. Esimese võistluspäeva kokkuvõttes on Viilop 17. kohal, kaotades eelpool olevale konkurendile kolme punktiga ja edestades lähimat jälitajat ühe punktiga.

Sulgpallis jätkusid eile alanud alagrupimängud. Kristin Kuuba kaotas sakslanna Luise Heimile 0:2 (11:21 ja 12:21). Segapaaris mängus Mehhiko esindajaga võitsid nad Türgi ja Vietnami segapaari, eilsel kohtumisel Singapuri-Serbia paari vastu saadi 0:2 kaotus. Neidude üksikturniiril Kuubal on jäänud veel üks alagrupimäng, kus tema vastaseks on Hongkongist pärit Tsz Yau Ng, kes siiani on mõlemad alagrupimängud 2:0 võitnud. Mäng algab kell 4 varahommikul.

Homme jätkub jalgratta naiskonnavõistlus kell 10 algava BMX-iga, kus Eesti eest võistleb taas Varblane. Kell 5:05 algavad 50 m seliliujumise eelujumised, kus 4. eelujumises stardib Karl Johann Luht ja 100 m rinnuliujumise eelujumised, kus kell 5:15 on 3. eelujumises stardis Karleen Kersa. Purjelaudurite kvalifikatsioonisõidud jätkuvad homme kell 6. Korvpalli naiskonnal on homme kaks mängu: kell 12:20 ollakse vastamisi Hollandiga ja kell 16:40 võõrustajamaa Hiinaga.

Noorte OM-ilt saab otseülekandeid jälgida alade kaupa Olympic TV kaudu nii veebis kui ka mobiilis (nii Android kui ka iOS seadmetel). Aladelt, kus Eesti sportlased võistlevad, ei tehta otseülekannet vaid jalgratta- ja purjetamisvõistlustelt.

Eesti Olümpiakomitee on Eesti spordi katusorganisatsioon. EOK tagab tippsportlaste ettevalmistuse ja osalemise rahvusvahelistel tiitlivõistlustel, viib ellu noorsportlastele suunatud järelkasvuprogramme ning suurendab positiivsete eeskujude kaudu ka liikumisharrastuse kandepinda. EOK tegevust finantseeritakse suures osas ettevõtete sponsortoetuste abil. EOK sponsorid on Elion Ettevõtted, EMT, ERGO, Ilves Extra, JCDecaux, Monton, NIKE, Olympic Casino Eesti, Paf Grupp, Silberauto.