Valitsev Euroopa meister Kiivikas oli ka Hispaanias kuni 85kiloste meeste hulgas parim eurooplane. Ettepoole mahtusid eksootiliste riikide esindajad – iraanlane Sajad Niknampour, Omaani kehaehitaja Haitham Al-Zadjali ja Kuveidi esinumber Nasser Alsayyedi.

Juba 17. korda MMil võistelnud Kiivikas on varem finaalidesse ehk esikuuikusse jõudnud kolmel korral (2004, 2013, 2015). Parim koht oli siiani viies, mis pärines 12 aasta tagusest ajast.

"Kuigi võistlesin MMil juba 17. korda, siis ütlen ausalt, et esimest korda tundsin: pagan, siit tuleb!" rääkis rahulolev Kiivikas. "Tundsin, et medal ei ole seekord sugugi utoopiline. Lava taga mõtlesin, et peaasi oleks mitte neljandaks jääda. Aga ei, mul pole millegi üle nuriseda. 17. MM ja parim tulemus. Oleks ülekohtune olla pettunud. Eriti sellisel visuaalsel alal. Me ju ei heida ega jookse, tulemused sõltuvad teiste inimeste hinnangutest."

Kiivikas tõmbab sellega elu parimale hooajale joone alla ning jääb väga rahule. "Imeline aasta! Tegin 14 starti ja esikuuikust ei jäänud kordagi välja," võttis musklimees hooaja lühidalt kokku. Eriti valmistas talle rõõmu see, et suutis MMiks timmida medaliväärilise vormi.

Kulturismis on tihti neljanda koha saanud sportlased dopingukontrolli järel siiski hiljem medalile tõusnud. Kiivikasel seda lootust paraku ei ole. "See oleks olnud reaalne ootus, kahjuks läks loosi tahtel kontrolli viies mees. Nägin, et Iraani meestel tekkis juba paanika majja, kui meid kutsuti loosimisele," märkis Kiivikas, kelle sõnul on Iraani kulturistid temas juba varem küsimusi tekitanud. "No kui mehed liiguvad igal aastal viie kilo võrra raskemasse kaalu... Mina olen hoopis tagasi läinud, varem võistlesin 90kiloste hulgas, nüüd 85kiloste seas. Siin on aga täiskasvanud mehi, kes nelja aastaga on liikunud 80kiloste hulgast 100kiloste klassi."

Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis 2016