„Võistlus tõotab tulla ülipõnev,“ rääkis võistluste projektijuht Mart Kelk. Käesolev aasta on ka raiespordi maailmameistrivõistluste aasta ning kõik võistlejad timmivad end parimasse vormi. Kevadkarikas on traditsiooniliselt olnud koht, kus oma vormi testitakse ja end eelolevaks hooajaks ette valmistatakse.“

Delfi TV ülekannete kava:

19. aprill - Võsasaagide võistlus 2018 - kl 11-15:30
20. aprill - Xcut Kevadkarikas 1. võistluspäev - kl 9-17
21. aprill - Xcut Kevadkarikas 2. võistluspäev - kl 9-16

See ala toodi messiplatsile aasta tagasi ning oli pealtvaatajatele väga huvitav. Võistleja peab etteantud ajaga langetama masti võimalikult täpselt tikule, arvesse läheb ka langetamise täpsus ning kännu vastavus reeglitele. Teisel päeval toimuvad nn „platsialad" - saeketi vahetus aja peale, kombineeritud järkamine, täpsussaagimine ja laasimine. Viimane ala on väga kiire ning hoogne, pakkudes vaatajatele teravaid elamusi.

Lisaks raiespordivõistlusele toimub Maamessi esimesel päeval, 19. aprillil ka noorendike hooldajate (võsasaagide) võistlus. Mõõtu võetakse kahel alal - võsasae ettevalmistuses (saeketta vahetus aja peale) ja stendivõistluses, kus tuleb näidata oma praktilisi tööoskusi noorendike hooldamises.

Võistlus Kevadkarikas toimub juba 26. aastat. Lisaks sellele võistlusele on Eesti raiesportlastel ees veel 19. mail Türi lillelaadal toimuv TOP10 ning 9. juunil Valgas Eesti meistrivõistlused. Kõik need võistlused kuuluvad sarja, mis sel aastal läbis nimemuutuse - xTREEm CUPist on saanud võistluste uue premiumsponsori, Husqvarna, tootesarja nime järgi xCUT CUP 2018.