Innar Mardo Memoriaalil, mille raames toimuvad Eesti meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis, astub teiste hulgas üles meeste kulturismi 14-kordne Eesti absoluutne meister Ott Kiivikas, kes alustas hooaega mõõdunud nädalal PEPA Opava võistlustel Tšehhis, kus saavutas 5. koha. Kiivikase konkurent on ka 18. oktoobril 60-aastaseks saav Ain Paavo, kelle käes on 1990. aasta kulturismi Euroopa meistritiitel.

Klassikalise kulturismis on taas laval 2005. ja 2010. aastate Euroopa pronksmedalist Imre Vähi. Bikini-fitnessis on väljas Eesti edukaim bikini-fitnessist Egle Eller-Nabi, kelle jaoks on tegu hooaja kolmanda võistlusega. Mõõdunud nädalavahetusel tuli Egle Tšehhis toimunud PEPA Opava võistlustel võitjaks. Egle konkurent on ka Reet Reimets, kes PEPA Opaval võttis Egle järel teise koha.

Fitnessis võistleb tiitli nimel 2013. aasta maailmameistrivõistluste hõbemedalist ja 2013. a Euroopa meister Kristina Koroljak. Kristina on Eesti meistrivõistlustel samuti põhifavoriit. Naisjuunioride fitnessis võistleb ka Endla Vaher, kes on samuti Euroopa meister.

45. Eesti meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis toimuvad 12. oktoobril Salme Kultuurikeskuses algusega kell 15.00. Piletid müügil Piletilevis ja tund enne üritust kohapeal.