Kõrguse 215 cm ületas ka Läti võistluspaar Dainis Ozols ja Landors, püstitades sellega ühtlasi ka Läti uue rekordi. Kuna aga Kallaste ja Opaal ületasid kõrguse juba esimesel katsel ning Ozols alles teisel, kuulutati võistluse võitjaks Kallaste Opaalil.

Varasem hobuste kõrgushüppe Eesti rekord oli 209 cm ning selle püstitasid 2005. aastal Konstantin Prohhorov ja Domingo.

Laupäeval toimus lisaks kõrgushüppevõistlusele ka kaks klassikalist takistussõiduvõistlust, millest kõrgeima, ümberhüpetega parkuuri kõrgusel kuni 135 cm, võitsid puhta tulemuse ja parima ajaga samuti Andrus Kallaste ja Opaal.

Teisele kohale tulid vähem kui sekund võitjast maha jäänud Urmas Raag ja Poncorde ning kolmandaks sõitsid end Kullo Kender ja San Antonio.

Pühapäevases põhisõidu, milleks oli võistluste nimisõit, tänavu 30.-ndat aastapäeva tähistanud Luunja Karikas, ümberhüpetega parkuur kõrgusel kuni 145 cm võitsid võistlustel erakordset edu näidanud Andrus Kallaste ja Opaal, läbides ainsana ümberhüpped karistuspunktideta.

Teise koha saavutasid Dainis Ozols ja Landors Lätist ning kolmandaks sõitsid end Urmas Raag ja Laguna vd Roshove, olles esikolmikust ainsad, kes ümberhüpetele ei pääsenud.

Samuti pühapäeval peetud parkuuris, mille takistuste kõrguseks oli kuni 125 sentimeetrit, saavutas kaksikvõidu Paul Argus, tulles hobusega Arseen esimeseks ja ratsuga Lenox teiseks. Kolmanda tulemuse saavutasid sarnaselt Argusega mõlemad osavõistlused puhtalt läbinud Maarja-Liisa Lill ja Pärn, kes jäid ümberhüpetes esimese koha võistluspaarile alla vähem kui kaks sekundit.

Esimese võistluspäeva raames toimus ka puuetega inimeste ratsavõistlus. Parima tulemuse takistusraja läbimisel saavutas Karel Nappus, kes on Kukrumäe ratsatalu õpilane. Teise koha saavutas Ülo Siim Kaisel Kaavaldi teraapiatallist ning kolmandaks tuli Viktoria Lindre Tartumaalt Ihaste
Ratsaspordibaasist.

Võistluste kõik tulemused leiab alates 2. augustist veebilehelt:
http://hobumaailm.ee/?page=37
<http://hobumaailm.ee/?page=37&m=7&y=2010&id=380> &m=7&y=2010&id=380