Karta eestlast osati, juba eelnevalt kirjutas Türgi meedia, et kolmekordsel maailmameistril ja koguni seitse EM-kulda võitnud Kayaalpil ei vedanud loosiga. Aasta tagasi olid samad mehed MM-il finaalis vastamisi, siis võitis türklane 2:1.

Ka seekord oli tegemist pingelise ja punktivaese matšiga, viimasele minutile mindi vastu viigiseisus 1:1. 38 sekundit enne lõppu tegi Nabi püsti maadeldes aktiivsemaid liigutusi, Kayaalp taganes paar sammu ja eestlane teenis punkti. Kayaalp tormas seepeale maruliselt ründama, kuid Nabi pidas kaitses vastu. Kaotuse järel oli tiitlikaitsja täiesti pahviks löödud, sest ta ei saanud aru, miks ta kaotas.

Püha viha oli täis ka Türgi maadlusliidu president Musa Aydın, kelle arvates tehti Ungaris kohtunike poolt ära mitmele türklasele. „Buse Tosun, Emrah Kuş ja nüüd ka Riza,” loetles ta. „Ungaris on täielik kohtunike skandaal! Meilt võetakse ametlikult medaleid ära. Häbi,” pahandas Aydın, kes lubas oma sportlasi lõpuni kaitsta ja hoolitseda selle eest, et Nabi ja Kayaalpi matši õigusemõistja saaks karistuse.

Ka Kayaalp tegi Instagramis emotsionaalse postituse, kus nimetas MM-il toimuvat „maailma suurimaks ebaaususeks” ja põrutas: „See oligi ainus võimalus, kuidas nad võisid minust jagu saada!” Kaasmaalased mõistagi olid Kayaalpiga päri ja kinnitasid talle massiliselt, et tegemist oli sohiga ja nende silmis on just tema õige meister. Tundub, et türklased usuvad tõemeeli, et MM-il toimub vandenõu, mille eesmärgiks on neilt medalid ära võtta. Nüüdseks on see raevukas postitus kustutatud.

Tuleb möönda, et raskekaallaste maadlus on üsna heidetevaene ja passiivsuse eest punktide määramisel ongi alati subjektiivsust palju. Varem on ka Nabi mitmel puhul tundnud, et kohtunikud pole olnud õiglased. Keda antud matš rohkem huvitab, saab mainitud olukorra ise videost üle vaadata ja kujundada arvamuse.

Igatahes võitis Nabi seejärel veerandfinaalis aasta tagasi MM-il pronksi saanud Tšiilit esindavat kuubalast Yasmani Acosta Fernandezi 2:1, kuid vandus poolfinaalis 0:2 alla venelasele Sergei Semjonovile. Täna maadles Nabi pronksile kuubalase Oscar Pino Hindsiga, kes lohutusringis sai loobumisvõidu vigastada saanud ukrainlaselt Oleksandr Tšernetskilt.

Taas oli matš skoorivaene. Passiivsuse tõttu 0:1 kaotusseisu jäänud Nabi suutis küll viigistada, kuid 50 sekundit enne matši lõppu sai ta uuesti hoiatuse ja kuubalane pääses ette 2:1. Selleks hetkeks oli eestlane silmnähtavalt väsinud ja ka telekommentaatorid märkisid: „Ta on täiesti läbi, ei näe, kuidas Nabi võiks sellest seisust välja tulla.”

Paraku nii läkski, Nabi ei suutnud alles jäänud ajaga rohkem punkte teenida ja lõpetas MM-i viienda kohaga. Pronksimatši lõppskooriks jäi 3:1, kuna Nabi treener Igor Bugai tegi kohtumise lõpus challenge'i, mis osutus valeks.

Nabi endisele treenerile Henn Põllustele jäi silma tagasihoidlik võhm. "Võhmaga ei pidanud vastu. Mulle tundub, et seal on midagi viltu," mõtiskles Nabiga kokku 14 aastat töötanud Põlluste. "Poolfinaalis õnnestus venelasel Heikit võita Heiki enda trumpidega: ta oli aktiivsem ja hoiatused tulid peale. Sealgi tundus, et võhma ei olnud ega suutnud lõpuni võidelda."