Pole kahtlustki, et reedel Pariisis Stade de France'i ümbruses plahvatanud enesetaputerroristid plaanisid veresauna korraldada hoopis staadionil sees, kümnete tuhandete inimeste keskel seistes. On teada, et üks turvamees hoidis ära ühe terroristi pääsemise tribüünidele, misjärel lasi mees end õhku sissepääsu lähedal.

Publik evakueeriti mängu lõppedes tribüünidelt väljakule ning inimesi hoiti staadionil kinni veel mitmeid tunde, kuniks politsei ümbruse lõpuks turvaliseks kuulutas ning pealtvaatajatel lahkuda lubas.

Teleülekannetes olid plahvatused kuulda:

Must September

1972. aasta Müncheni olümpiamängudel korraldas terrorirünnaku Palestiina rühmitus Must September, kes võttis hotellis pantvangi Iisraeli koondise, tappes 16 tunni jooksul 11 sportlast ja ühe Saksa politseiniku. Esimest korda olümpiamängude ajaloos jäeti võistlused pooleli ning olümpiastaadionil peeti 80 000 pealtvaataja ja 3000 sportlase osalusel mälestusteenistus.

Atlanta olümpia pommipanija

1996. aasta 27. juulil plahvatas pomm Atlanta olümpiapargi keskväljakul, kuhu tuhanded inimesed kogunesid tasuta kontserdile. Endine USA sõjaväe lõhkeaineekspert Eric Robert Rudolph oli pinkide alla paigutanud kolm pommi, eesmärgiga tappa võimalikult palju inimesi ning olümpiamängud peatada.

Üks turvameestest märkas toolide all kahtlast pakki ning politsei hakkas inimesi piirkonnast evakueerima. Paraku plahvatas pomm enne, kui kõik inimesed jõudsid alast lahkuda. Hukkus üks inimene ja sai vigastada 111, hiljem suri veel üks südamerabanduse tagajärjel.

President Clinton nimetas plahvatuse terroriaktiks ning olümpiamängud kestsid edasi. Esialgu süüdistati pommipanemises ekslikult lõhkeseade leidnud turvameest Richard Jewelli. Alles 2003. aastal nabis FBI kinni Rudolphi, kes kannab hetkel eluaegset vangistust.

Bostoni maraton

2013. aasta 15. aprillil plahvatas Bostoni maratoni finišipaiga lähedal kaks pommi 12-sekundiliste vahedega, tappes kolm ja vigastades 264 inimest. Kolm päeva hiljem oli turvakaamerate salvestiste abil kindlaks tehtud, et plahvatused korraldasid vennad Dzhokhar ja Amerlan Tsarnajev, kellest üks hukkus tulevahetuses politseiga ning teine õnnestus vahistada elusana. Tänavu 8. aprillil määrati Dzhokharile surmanuhtlus.

Sri Lanka maraton

2008. aastal lõhkas enesetaputerrorist pommi Sri Lanka uusaasta maratoni stardis, tappes 12 ja vigastades 100 inimest. Teiste seas hukkus Sri Lanka kiirteede minister Jeyaraj Fernandopulle, endine olümpiamaratoonar KA Karunarathe ja kohaliku kergejõustikukoondise treener Lakshman de Alwis. Üritust kanti üle ka televisioonis, mis näitas otseülekandes plahvatust ning kaadreid paanikas laiali jooksvast rahvamassist.

Rünnak kriketimeeskonnale

2009. aasta 3. märtsil ründasid ligi 12 terroristi Sri Lanka kriketimeeskonda, mis oli teel mängule Pakistaniga. Kriketimängijate ja neid eskortinud politseinike pihta tulistati rakette, granaate ja lasi automaadivalanguid. Hukkus kuus Pakistani politseinikku ja kaks tsiviilisikut, kuus kriketimängijat said vigastada. Rünnaku korraldas sunniitide äärmusrühmitus Laskar-e-Jhangvi.

Madridi autopomm

2002. aastal lõhkas Baski separistide rühmitus ETA autopommi Madridis Bernabeu staadioni lähedal, kus paari tunni pärast pidid mängima Meistrite liiga poolfinaalis Madridi Real ja FC Barcelona. Pole teada, kas pomm oli mõeldud plahvatama Reali tiimibussi kõrval, kuid seda peetakse kõige tõenäolisemaks motiiviks, sest Reali pooldavad peamiselt Hispaania keskvõimu toetajad. Vigastada sai õnneks vaid üheksa inimest. Mäng ära ei jäänud ning Real võitis toona Meistrite liiga karika.

Togo jalgpallikoondise buss

2010. aasta 8. jaanuaril rünnati Angolas Aafrika Rahvuste Karika mängudele teel olnud Togo jalgpallikoondise bussi. Vähetuntud Angola separistide rühmitus saatis bussi ründama 15 võitlejat, kes piirasid bussi ümber ligi 30 minutiks. Bussijuht Mario Adjoua tapeti ning see välistas igasuguse põgenemise terroristide küüsist. Mängijad ja meeskonna taustajõud peitusid toolide taha, kuniks bussi saatnud 10-meheline turvameeskond ründajatega tulevahetust pidas.

Kuulihaavu said ja palju verd kaotasid Togo kaitsja Serge Akakpo ja väravavaht Kodjovi Obilale. Haavata sai ka Togo jalgpalliliidu asepresident Gabriel Ameyi ja veel seitse reisijat, sealhulgas üks ajakirjanik ja kaks tiimi arsti.