Võistlus peeti ülimalt kiirel linnamaastikul Forresi linnas, kus võistlejatel tuli hoida kõrget kiirust detailiderohke elamurajooni vahel, kus kõik majad oli üksteisele väga sarnased. Peamine keerukus seisis oskuses kiire hoo pealt kaardil kujutatu välja lugeda ning õigel hetkel õigesse tänavasse või õige maja taha punkti võtma pöörata. Naiste eeljooksud võideti ajaga 3.41-3.52 min/km ning meestel lausa 3.10-3.18 min/km. Eeljooksude võidud naistel Taani, Rootsi ja Soome ning meestel Belgiasse, Suurbritanniasse ja Rootsi. Naistest jäid üllatuslikult finaalist välja 2013. a sprindi pronksmedalivõitja Venla Niemi Soomest ning Lena Eliasson Rootsist. Kokku pääsesid finaalidesse 25 riigi sportlased.

Evely Kaasiku eesmärk sprindis sai täidetud ning ta vaatab pühapäevale lootusrikkalt: "Jäin natukene liiga mugavustsooni jooksma, aga orienteerumine sujus suuremas osas hästi. Kui taastun kvalifikatsioonivõistlusest ja laupäevasest sprinditeatest, siis on pühapäeval kõik võimalik."

Kenny Kivikas oli finišis kurnatud olekuga, kuid õnnelik: "Kuna olen viimased poolteist nädalat tervisega hädas olnud, siis teadsin, et finaali pääsemiseks pean füüsiliselt endast kõik andma. Rajal olles mõtlesingi rohkem jooksukiirusele kui orienteerumisele ning etappe läbisin pigem mälust kui tihedalt kaarti vaadates. Orienteerumistehnilist poolt vaadates tegin mõned teevalikuvead, kuid konkreetseid eksimusi õnnestus vältida. Olen ülimalt õnnelik, et aastase vahe järel saan jälle sprindifinaalis joosta. Õnneks on finaalini peaaegu kaks päeva ning loodetavasti organism jõuab selle ajaga taastuda oma haiguse-eelsesse konditsiooni."

Pühapäeval kell 18.45 algavas sprindifinaalis Forresis jooksevad eeljooksude 45 parimat naist ja 45 meest. Taaskord ootab ees ülikiire rada, mis sel korral võistlejad tõenäoliselt ka orienteerumistehniliselt keerukamasse vanalinna viib.

Maailmameistrivõistlused jätkuvad laupäeval teist korda kavas oleva sprinditeatega. Eesti võistkonna läheb parandama eelmisel aastal Itaalias saavutatud 23. kohta. Võistkond jookseb järjestuses Evely Kaasiku, Kenny Kivikas, Kristo Heinmann ja Elo Saue. Võistluse start Eesti aja järgi kell 20.05.