„Juhatus otsustas, et kui Glebova EM-il esikümnesse ei jõua, tuleb katsevõistlus. Kuigi on vaid kaks kandidaati, otsustasime võist­luse pidada, sest teiselt tüdrukult ei saa võtta võimalust proovida,” rääkis Eesti uisuliidu sekretär Jana Kuura, kirjutab Eesti Päevaleht.

Esmalt oli üles antud ka Svetlana Issakova, kuid kuna Anna Levandi õpilane teenis koha juunioride MM-ile, otsustati keskenduda tippvõistlusele.

„Võtan seda võistlust kui peaproovi tähtsateks võistlusteks,” lausus Eesti esiuisutaja Glebova. „Pean olema piisavalt hea, et oma kohta MM-il õigustada, kuid sa­mas ei lähe ma täisjõuga võistlema – nii võin end ära kurnata,” lisas Glebova, kes on saanud pä­rast 12. kohaga lõppenud EM-i korralikult harjutada.

Levandi õpilane on üks Eesti koondise suurlootus ka taliuniversiaadil Hiinas. „Väga tahan näha nimekirja, kes seal võist­levad, olen internetist otsinud, kuid ei ole leidnud,” rääkis Glebova, kes seetõttu ei julge ka oma kohta pakkuda. „Eelkõige on huvitav, kes osalevad Jaapanist ja USA-st,” lisas ta.