Brasiilia justiitsiministeerium kinnitas Moreira lahkumist, kuid ei nõustunud meediale põhjust selgitama. Kohalik press kirjutab, et vahetult enne lahkumist kirjutas ta kolleegidele kirja, milles oli palju kriitikat president Rousseffi aadressil.

Moreira pole ainus kõrge olümpiaga seotud ametnik, kes hiljuti töö on kaotanud. Kolmapäeval pani ameti maha ka Brasiilia spordiminister George Hilton - seda liigutust seostatakse Rousseffile alluvate kabinettide ümberkorraldustega. Uueks spordiministriks sai Ricardo Leyser, kes oli ministeeriumis tegelenud olümpia ettevalmistuse järelvalvega.

Brasiilia on lubanud augustikuisele olümpiale turvama saata ligi 85 000 politseinikku, sõjaväelast ja turvameest, kuid lahendamata on endiselt mitmed olulised küsimused. Näiteks pole endiselt sõlmitud lepinguid turvakaamerate ja aedade jaoks väljaspool olümpiaareene, kuna võistluste korralduskomitee ja valitsus pole kokku leppinud, kelle ülesanne see olema peaks.

Kuigi Rio olümpia pressiesindaja tunnistab Wall Street Journali veergudel probleemi, lükkab valitsuse esindaja kuuldused igasugustest viivitustest tagasi ja väidab, et korraldamisega ollakse kenasti graafikus. Samal ajal ütleb üks turvakaamerate paigaldusega seotud isik ajalehele, et olümpiamängude ettevalmistuses võtab selline asi aega neli kuni kaheksa kuud.