Valitsev maailmameister ei andnud üheski matšis vastastele suurt võimalust ning võitis kindlalt.

Hoolimata kodusest edust jätab Luhamaa 9.-11. märtsil toimuvad Hollandi lahtised meistrivõistlused vahele, kuna tervis ei ole kõige parem. “Hiljuti põetud haigus on kehas siiski veel sees ja nii ei ole mõtet tippkaratekadega rinda pistma minna,” selgitas Luhamaa.

Riikidest osutus Eesti lahtistel meistrivõistlustel täiskasvanute arvestuses parimaks Eesti, kes teenis erinevates kaalukategooriates 6 kuldmedalit, 7 hõbedat ning 7 pronksi. Suurima panuse sellesse võitu andis Tartu karateklubi Falco. Parim välisriik oli Soome, kelle tulemuseks jäi 5 kulda, 5 hõbedat ja 4 pronksi.

Võistkondlikus kumites ehk kahevõitluses olid teistest üle lätlased, teise ja kolmanda koha hõivasid Eesti tiimid.

Eesti lahtistest meistrivõistlustest võtsid osa enam kui 500 sportlast 9-st riigist. Eesti Karate Föderatsiooni peasekretäri Jüri Põllu sõnul olid korraldajad rohkearvulise osavõtuga väga rahul. “Eesti lahtiste meistrivõistluste näol on tegemist tähtsaima kohaliku võistlusega ja on hea näha, et see pakub huvi ka teiste riikide sportlastele,” lisas Põld.

Järgmiseks karatevõistluseks on Eesti individuaalsed meistrivõistlused, mis toimuvad 1. aprillil Tallinnas TTÜ spordihoones.