Eelmise aasta lõpus lõualuumurruga kimpus olnud Luhamaa kinnitab, et kuigi hamba närv on veel hell, siis võistlust see ei sega ja tulemust ei mõjuta, teatas Eesti Karate Föderatsiooni peasekretär Jüri Põld Delfile.

„Treenida olen saanud juba mitu kuud ning isiklikult hindan, et olen valmis võistlema. Täpse ülevaate hetkeolukorrast saab muidugi alles võitlusareenil,” selgitab valitsev raskekaalu maailmameister.

Tema sõnul on Scandinavian Open suhteliselt hea tasemega turniir, millega uut aastat alustada ning esimene samm selle kevade suurvõistluse, Tallinnas toimuva karate EM-i suunas.

Luhamaa sihiks on võimalikult kõrge koht, kuid see ei ole ainuke kriteerium, mille põhjal ta oma tulemust kavatseb hinnata. „Veelgi olulisemaks pean taktikalisest plaanist kinni pidamist, kuna see annab paremad võimalused enese realiseerimiseks olulistel võistlustel ja tõstab sportlase tulemuslikkust üldiselt,” kommenteerib karateka.

Lisaks Marko Luhamaale sõidavad Norra pealinna Oslosse Sakura Karate Klubi poolt organiseeritavale rahvusvahelisele turniirile eestlastest veel Lauri Mengel ja Dmitri Teplõhh. Naistest astuvad seal üles Veronika Lavrentjeva ja Kristel Veskioja. Ka neile karatekadele on see pärast üldfüüsilise treeningu perioodi esimene võistlus.