„Kuna Hawaii Ironman’ile minnakse tegema vaid parimat tulemust, siis võtsin treeningutel riske, mis ennast lõpuks ära ei tasunud. Järgmist aastat silmas pidades lisas see väärt kogemuse. Uuesti kvalifitseerumiseks pean saabuval hooajal osalema kahel rahvusvahelisel Ironman’il. Kus ja millal, paneme treener Jüri Käen’iga paika üsna pea,“ lisab Albert. Maailma mainekaimale triatlonile kvalifitseeruvad hooaja tulemuste põhjal vaid 50 parimat triatleeti.

Marko Alberti möödunud hooaja vaieldamatuks tipphetkeks oli esimese eestlasena Ironman 70.3 osavõistluse võitmine USA pinnal Racine’s. „Poodiumi kõrgeimale astmele ronimine on tõesti rahuldust pakkuv tegevus,“ tunnistab Eesti parim triatleet, kes alistas võistlusel mitmed nimekad vastased. Selja taha jäid nii maailmameister Craig Alexander Austraaliast ja tänavu 11 korral rahvusvahelistel võistlustel poodiumile tõusnud Tim Reed samuti Austraaliast kui ka mullune võitja Paul Ambrose USA-st.

Poolpika triatloni läbimine sisaldab endas 1,9 km ujumist, 90 km rattasõitu ja 21,1 km jooksmist. Racine’s tuli ennast proovile panna pea 2000 osaleja hulgas.

Möödunud hooaega kaunistab ka Eesti meistri tiitel olümpiadistantsil.