Võistlejatel tuli läbida 1,5 km ujumist, 40 km rattasõitu ja 10 km jooksudistants. Albert haaras juhtohjad kohe enda kätte ning tuli veest välja esimesena. Maanteel asus Eesti parimat triatleeti jälitama tugevaim konkurent Kirill Kotšegarov 21CC Triatloniklubist ning kolmanda positsiooni võttis sisse Raimo Raudsepp. Samas järjestuses asuti ka jooksurajale. Marko Albertil õnnestus välja võideldud edu hoida ning finišeeruda esimesena Kotšegarovi ja Raudsepa ees. Võiduajaks oli 1:54.06' 8. Kaidi Kivioja saavutas naiste hulgas esikoha ajaga 2:09.24' 0.

"Täna oli tööpäev," sõnas Albert tagasihoidlikult. "Rattarajal kerge ei olnud ning konkurendid tegid samuti väga hea võistluse," kommenteeris võitja hiljem lõpetanutele au andes.

Teiseks tulnud Kotšegarovi sõnul oli tema eesmärgiks teha Marko Alberti elu võimalikult raskeks ja pedaalida kõige kiirem aeg. Järgmiseks sihib mees kvalifitseerumist Hawaii Ironman’ile, kuhu saavad kutsete alusel vaid maailma tugevaimad triatleedid.

Marko Albert on hetkel Hawaii Ironman’ile kvalifitseerumise ülemaailmses edetabelis lausa 8. kohal, mis loob väga head eeldused mainekaimale triatlonile pääsemiseks. Kokku pääsevad starti 50 parimat professionaali.