Soomes noorte kõrgliigas jäähokit mänginud Taru osaleb Red Bull Crashed Ice võistlussarjas teist järjestikkust aastat. Eelmisel aastal 208 osalejaga võistlusel 31. kohale tulnud Taru näeb end sel korral esikümnes.

“Olen palju rõhku pannud selleks hooajaks just tehnilistele trennidele. Tartu Veloklubi BMX krossirajal olen saanud rulluiskudega trenni teha. Lisaks olen teinud jääl erinevaid harjutusi. Samuti teen ma ka intervall jooksmist, maksimaalse kiiruse, stardikiirenduse ja kiirusliku vastupidavuse trenne. Jõusaalis käin ma ka, aga olen sel aastal teinud natukene kergemate raskustega ja enamjaolt keskendunud liikuvusele, jalgade plahvatusliku jõu arendamisele ja keskkeha tugevdamisele stabiilsuse ja parema kehakontrolli jaoks,” kommenteerib Taru hooajaks ettevalmistust.

Red Bull Crashed Ice on ametlik rahvusvaheline uisukrossi maailmameistrivõitlus. Igas grupis laskub neli sportlast 400-meetrisest obstaaklitega täiendatud jäärajast. Reeglid on lihtsad: võidab see, kes esimesena finisheerub.

Võistlust, kus kiirused küündivad kuni 70 km/h, on peetud alates 2001. aastast.